Genoten van 'The Queen's Gambit'? Bekijk ook eens deze 5 dramaseries op Netflix

Genoten van 'The Queen's Gambit'? Bekijk ook eens deze 5 dramaseries op Netflix
26 januari 2021 om 07:53

Heb jij ook zo genoten van de miniserie The Queen's Gambit (2020) op Netflix en ben je nu op zoek naar iets vergelijkbaars? Met onze serietips zit je binnen no time volledig in een nieuw verhaal. In de lijst hieronder vind je 5 vergelijkbare dramaseries die nu op Netflix staan en perfect zijn voor fans van The Queen's Gambit.

Handige pagina's:

5. Tiny Pretty Things

Tiny Pretty Things (2020– )
5.8
Wanneer een aanval de sterstudent van een elite-balletschool ten val brengt, komt haar vervanger in een wereld terecht van leugens, verraad en moordende concurrentie.

Net als Beth Harmon in The Queen's Gambit gaat deze serie in op de vraag hoe ver iemand bereid is te gaan om te bewijzen dat je de beste bent. Nadat een sterstudent van een elite-balletschool dood wordt gevonden, komt haar vervanger terecht in een wereld vol leugens, verraad en moordende concurrentie.

Bekijk hier de trailer van Tiny Pretty Things:

4. Godless

Godless (2017)
8.3
'Godless' speelt zich af in 1884 in het Wilde Westen waar de gewelddadige crimineel Frank Griffin met zijn bende op zoek is naar Roy Goode, een gewezen handlanger die hem bestolen heeft.

Voordat seriemaker Scott Frank aan de slag ging met The Queen's Gambit, maakte hij de miniserie Godless. Net als de populaire schaakserie speelt deze zich af in een afzonderlijke tijdsgeest, namelijk in het Wilde Westen in 1884. De gewelddadige crimineel Frank Griffin (Jeff Daniels) is met zijn bende op zoek naar Roy Goode (Jack O'Connell), zijn voormalige handlanger die hem bestolen heeft. Ook is Queen's Gambit-ster Thomas Brodie-Sangster te zien in de serie als Whitey Winn, de hulpsheriff.

Bekijk hier de trailer van Godless:

3. The English Game

The English Game (2020)
7.6
In de jaren 70 van de 19e eeuw krijgen twee voetballers die aan weerszijden van de maatschappij staan een band die hen helpt om de sport van de hogere klasse naar de massa te brengen.

De makers van Downton Abbey (2010–2015) duiken met deze serie in de wereld van voetbal in de jaren '70. Twee voetballers krijgen de taak om de sport van de hogere klasse naar de massa te brengen. Net als The Queen's Gambit laat deze miniserie zien hoe een competitieve sport invloed kan hebben op de persoonlijke levens van de athleten.

Bekijk hier de trailer van The English Game:

2. Russian Doll

Russian Doll (2019– )
7.9
Een vrouw raakt verstrikt in een mysterieuze tijdslus. Ze bezoekt herhaaldelijk hetzelfde feest en sterft aan het einde van de nacht, om de volgende dag ongedeerd wakker te worden.

Nadia (Natasha Lyonne) zit in deze duistere komedieserie vast in een eindeloze tijdlus. Elke dag sterft ze en begint ze weer opnieuw aan dezelfde dag. Net als in The Queen's Gambit gaat de serie in op de complexe familie- en liefdesrelaties van het vrouwelijke hoofdpersonage en staat zij er veelal alleen voor.

Bekijk hier de trailer van Russian Doll:

1. Las chicas del cable

Las chicas del cable (2017–2020)
7.6
'Las chicas del cable' peelt zich af in de jaren 1920 bij een telefoonmaatschappij in de Spaanse hoofdstad Madrid.

Las chicas del cable, of Cable Girls in het Engels, speelt zich af in de jaren '20 en draait om een groep vrouwen die bij een telefoonmaatschappij werken. Net als in The Queen's Gambit probeert de vrouwelijke hoofdrolspeler afstand te doen van haar verleden. Dief Alba neemt namelijk een nieuwe identiteit aan voordat ze een baan aanneemt als telefoniste; toch blijkt het niet zo makkelijk om te ontsnappen aan haar verleden.

Bekijk hier de trailer van Las chicas del cable:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste series op Netflix via: Beste series op Netflix of Beste dramaseries op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'The Queen's Gambit' via Phil Bray / Netflix

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsThe Queen's Gambit (2020)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws