'The Crown' grote winnaar tijdens de Golden Globes, Netflix verzilvert 10 nominaties

'The Crown' grote winnaar tijdens de Golden Globes, Netflix verzilvert 10 nominaties
1 maart 2021 om 08:35

The Crown (2016– ) valt niet alleen in de smaak bij Netflix-abonnees, ook de Hollywood Foreign Press Association, de groep die de Golden Globes uitreikt, lijkt de serie te waarderen. De serie sleept zondagnacht maar liefst vier prijzen in de wacht.

The Crown verzilvert vier van de zes prijzen waarvoor ze genomineerd zijn, waaronder voor Beste Dramaserie. Ook wonnen Josh O'Connor, Emma Corrin en Gillian Anderson een Golden Globe voor hun rollen als Charles, Diana en Margaret Thatcher.

The Queen's Gambit (2020) over schaakster Beth Harmon won de prijs voor Beste Miniserie. Hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy ontving voor haar rol in de miniserie een beeldje voor Beste Actrice in een Miniserie. Het is de eerste grote prijs voor zowel The Queen's Gambit als voor Taylor-Joy.

Tot slot won Netflix ook prijzen voor het script van The Trial of the Chicago 7 (2020), voor het optreden van Chadwick Boseman in Ma Rainey's Black Bottom (2020) en voor het optreden van Rosamund Pike in de misdaadkomedie I Care a Lot (2020). De streamingdienst verslaat hiermee alle grote studio's.

De prijs voor Beste Dramafilm ging naar Nomadland (2020) met Oscarwinnares Frances McDormand in de hoofdrol. De dramafilm zal in Nederland vanaf 25 maart in de bioscoop draaien, mits de lockdown wordt opgeheven.

Beeld: Still 'The Crown' via Netflix / Ollie Upton
Tekst: Bron

Meer over:

Algemeen Series Video on demand NetflixThe Crown (2016– )The Queen's Gambit (2020)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws