'Nomadland' met Frances McDormand wint Golden Globe voor beste film en schrijft geschiedenis

'Nomadland' met Frances McDormand wint Golden Globe voor beste film en schrijft geschiedenis
1 maart 2021 om 09:04

Nomadland (2020) wint vannacht tijdens de Golden Globes de felbegeerde prijs voor beste film. De dramafilm schrijft hiermee geschiedenis als de eerste keer dat een film, geregisseerd door een vrouw, de hoofdprijs wint in alle 78 keer dat de Golden Globes plaatsvonden.

Aangezien regisseur Chloé Zhao de film ook produceerde, is zij tevens de eerste Aziatische vrouw die de prijs voor beste film wint als producent. Zhao won vannacht ook de prijs voor beste regisseur. Zhao is daarmee de tweede vrouw ooit die de prijs voor het regisseren in de wacht sleept én de eerste vrouw ooit van kleur.

Tijdens haar speech voor de ontvangst van de prijs voor beste film bedankt Zhao hoofdrolspeelster McDormand en Jessica Bruder, schrijfster van het boek Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century waarop de film is gebaseerd.

Nomadland vertelt het verhaal over een vrouw die tijdens de kredietcrisis alles verliest en voortaan gedwongen moet leven vanuit haar auto. Ze leeft als een hedendaagse nomade, en reist door de westelijke staten van de VS. De dramafilm ging vorig jaar in première op het filmfestival van Venetië en op het festival van Toronto. Op beide festivals viel de film in de prijzen. Zhao is door alle winsten de meest bekroonde filmmaker in een enkel prijzenseizoen.

Nomadland is vanaf 25 maart in de Nederlandse bioscopen te zien, mits deze dan weer open zijn.

Bekijk hier de trailer van Nomadland:

Nomadland (2020)
7.5

Nomadland (2020)

drama • Chloé Zhao
Met Frances McDormand en David Strathairn
'Nomadland' volgt een vrouw van in de zestig die, na alles te hebben verloren in de Grote Recessie, aan een reis begint door het Amerikaanse Westen en als een hedendaagse nomade leeft.
Beeld: Still 'Nomadland' via Filmdepot
Tekst: Bron

Meer over:

Films Algemeen BioscoopNomadland (2020)

Lees ook:

Meer bioscoop

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws