Films op tv: alle filmtips voor komende week

Films op tv: alle filmtips voor komende week
1 maart 2021 om 11:44

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, de Oscarwinnende dramafilm Manchester by the Sea (2016).

Uitgelichte films op tv week 9

Vandaag kijk je op RTL7 naar de Oscarwinnende sciencefictionfilm Arrival (2016). Professor in de taalkunde Louise Banks (Amy Adams) leidt een eliteteam van onderzoekers wanneer gigantische ruimteschepen neerstorten op 12 locaties over de hele wereld. Terwijl landen op de rand van een wereldoorlog verkeren, moeten Banks en haar team een race tegen de klok houden om een manier te vinden om met de buitenaardse bezoekers te communiceren. In de hoop het mysterie te ontrafelen, neemt ze een risico dat haar leven en misschien wel de hele mensheid in gevaar kan brengen.

Dinsdag zendt SBS9 de Oscarwinnende dramafilm Manchester by the Sea (2016) uit. Doordat Lee (Casey Affleck) nu moet zorgen voor zijn neefje (Lucas Hedges) wordt hij constant herinnerd aan een tragisch verleden met zijn vrouw Randi (Michelle Williams) in de omgeving waarin hij is opgegroeid. Terwijl Lee en Patrick elkaar beter leren kennen, duikt plots de moeder van de jongen op. Elise is een alcoholiste maar desondanks wil Patrick zijn moeder graag leren kennen. Lee moet echter niets van haar hebben…

Bekijk hier de trailer van Manchester by the Sea:

Woensdag kijk je naar de romantische komedie Dog Days (2018). Een aantal hondenbezitters in Los Angeles hopen meer uit hun leven te halen en zoeken toenadering bij hun honden. Dankzij de viervoeters komen ze uiteindelijk in contact met elkaar. De hoofdrollen worden gespeeld door Vanessa Hudgens, Eva Longoria, Nina Dobrev en Finn Wolfhard. De film is nu ook te zien op Videoland en via Pathé Thuis.

Net 5 zendt donderdag de romantische komedie Hartenstrijd (2016) uit. Motoragente Tina (Jennifer Hoffman) is er helemaal klaar mee. Nadat ze voor de zoveelste keer is bedrogen door een man, besluit ze zich niet meer te binden en alleen nog maar te daten voor de seks. Maar als ze kroegbaas Sven (Tibor Lukács) ontmoet, die op zijn beurt een weddenschap heeft afgesloten om te bewijzen dat hij kan daten met een vrouw zonder met haar naar bed te gaan, denken ze een perfecte match voor elkaar te zijn.

Hartenstrijd (2016)
5.7

Hartenstrijd (2016)

komedie / romantiek • Janice Pierre
Met Jennifer Hoffman en Tibor Lukács
Na voor de zoveelste keer bedrogen te zijn door een man aan wie ze haar hele ziel en zaligheid had verkocht, is voor motoragente Tina (Jennifer Hoffman) de maat vol.

Vrijdag kijk je naar het waargebeurde oorlogsdrama Nebel im August (2016). De 13-jarige halfwees Ernst Lossa wordt in een psychiatrisch ziekenhuis geplaatst en voelt al snel dat hier iets niet helemaal klopt. Hij ontdekt dat de nazi's hier bezig zijn met een bizar euthanasieprogramma. Hij is zich bewust ervan wat er gebeurt, raakt gehecht aan vrienden, en probeert vervolgens het programma te saboteren.

Zaterdag is het Oscargenomineerde komediedrama Juno (2007) te zien. Wanneer de tiener Juno MacGuff (Elliot Page) zwanger wordt, kiest ze een mislukte rockster en zijn vrouw om haar ongeboren kind te adopteren. Er treden complicaties op wanneer Mark (Jason Bateman), de toekomstige vader, Juno begint te zien als meer dan alleen de moeder van zijn toekomstige kind, waardoor zowel zijn huwelijk als de adoptie in gevaar komen.

Bekijk hier de trailer van Juno:

SBS9 sluit de week af met de komische dramafilm Marley & Me (2008). Na hun huwelijk verhuizen de krantenschrijvers John (Owen Wilson) en Jennifer Grogan (Jennifer Aniston) naar Florida. In een poging Jennifers biologische klok te vertragen, geeft John haar een puppy. Terwijl de puppy Marley uitgroeit tot een enorme hond, verliest hij niets van zijn puppy-energie of onstuimigheid. Marley's capriolen leveren John rijkelijk materiaal op voor zijn krantencolumn. Terwijl de Grogans volwassen worden en zelf kinderen krijgen, blijft Marley ieders geduld op de proef stellen door zich te gedragen als 's werelds meest impulsieve hond.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

Beeld: Still 'Arrival' via TMDb

Meer over:

Films Televisie

Lees ook:

Meer televisie

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws