'iCarly'-ster Jennette McCurdy vertelt in interview waarom ze stopte met acteren

'iCarly'-ster Jennette McCurdy vertelt in interview waarom ze stopte met acteren
3 maart 2021 om 17:44

In de podcast Empty Inside heeft Jenette McCurdy in gesprek met Anna Faris verteld waarom ze na iCarly (2007–2012) gestopt is met acteren. McCurdy vertolkte in de kinderserie vijf jaar lang de rol van Sam Puckett, de beste vriendin van Miranda Cosgrove's personage Carly Shay.

iCarly gaat over Carly, de presentatrice en bedenker van haar eigen internetshow. Samen met haar twee beste vrienden Sam (McCurdy) en Freddie (Nathan Kress) maakt ze elke week een nieuwe show.

Tijdens het interview met Faris vertelde McCurdy dat ze al op zesjarige leeftijd in het acteervak zat. Op haar tiende was haar inkomen de belangrijkste bron van inkomsten voor haar familie, die niet zoveel geld had:

Mijn acteercarrière was voor onze familie een uitweg uit de armoede. Het was niet wat ik het liefste wilde, maar ik deed het toch, voor mijn moeder. Uiteindelijk ben ik gestopt nadat mijn moeder is overleden. Want toen zij stierf, verdwenen ook veel van de plannen die ze voor me had. Dat was vrij heftig.

De dood van haar moeder was dus een belangrijke factor in haar vertrek uit de acteerwereld, maar dat was niet het enige. McCurdy vertelde dat ze de rollen die ze kreeg vaak helemaal niet leuk vond, en daar achteraf spijt van heeft:

Ik heb op veel manieren een hekel aan mijn carrière. Ik voel me zo onvoldaan door de rollen die ik heb gespeeld en het voelde, en voelt, vooral een beetje cheesy en gênant.

Ze heeft zich echter niet helemaal heeft afgewend van de filmwereld. De voormalig actrice is nu werkzaam in de regie en als scenarioschrijver. Ben je benieuwd naar wat McCurdy nog meer te vertellen had? Je kunt de hele podcast terugluisteren via onder andere Spotify.

iCarly (2007–2012)
6.6

iCarly (2007–2012)

komedie / familie • Dan Schneider
Met Miranda Cosgrove en Jerry Trainor
'iCarly' draait om de veertienjarige Carly Shay (Miranda Cosgrove), presentatrice en bedenker van de fictieve internetshow iCarly.

Naast iCarly speelde McCurdy de rol van Sam ook in spinoff Sam & Cat (2013–2014) naast Ariana Grande. Afgelopen december werd aangekondigd dat iCarly een reboot krijgt met de originele cast. McCurdy heeft nog niet laten weten of ze daar aan mee zal doen.

Beeld: Still 'iCarly' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Series CelebritiesiCarly (2007–2012)Sam & Cat (2013–2014)

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws