Bioscooprelease van 'Fast & Furious 9' en 'Minions: The Rise of Gru' uitgesteld door Universal

Bioscooprelease van 'Fast & Furious 9' en 'Minions: The Rise of Gru' uitgesteld door Universal

Studio Universal Pictures is weer met de rode pen door de bioscoopplanning geweest en heeft besloten de release van Fast & Furious 9 (2021) wederom uit te stellen. De actiefilm met Vin Diesel zal niet in mei uitkomen, maar in de zomer rond 25 juni.

De schade blijft dus enigszins beperkt, aangezien de film nu een maand later in première gaat. Toch is het de zoveelste keer dat er met de datum van Fast & Furious 9 wordt geschuifd. De film zou oorspronkelijk in mei 2020 uitkomen, maar werd toen uitgesteld naar 2021.

Fast & Furious 9 is niet de enige film waarop we iets langer zullen moeten wachten. Universal verplaatst namelijk ook de release van Minions: The Rise of Gru (2022), van aanstaande juli naar juli 2022. We zullen dus nog een jaartje geduld moeten hebben voor de vijfde film in de Despicable Me-reeks.

De zet komt wellicht als een verrassing nu de bioscopen in de VS langzaam openen en de vaccinatieprogramma's over de hele wereld meer perspectief bieden. Toch is de studio er schijnbaar niet zeker op dat de films genoeg verdienen in deze tijd. Fast & Furious 9 heeft een prijskaartje van ongeveer 200 miljoen dollar en moet wereldwijd massaal worden verkocht om winst te maken.

In Nederland zullen we moeten afwachten wanneer de bioscopen weer open kunnen. Zodra de theaters groen licht krijgen, zullen hier de films Wonder Woman 1984 (2020) en De slag om de Schelde (2020) op het witte doek schitteren.

Fast & Furious 9 (2021)
5.2
Dominic Toretto leidt een rustig leven met Letty en zijn zoon Brian, maar ze weten dat het gevaar altijd op de loer ligt.
Beeld: Still 'Fast & Furious 9' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films BioscoopFast & Furious 9 (2021)Minions: The Rise of Gru (2022)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws