Nieuwe 'Star Trek'-film in de maak met 'Star Trek: Discovery'-schrijver Kalinda Vazquez

Nieuwe 'Star Trek'-film in de maak met 'Star Trek: Discovery'-schrijver Kalinda Vazquez
5 maart 2021 om 09:40

Kalinda Vazquez mag voor Paramount Pictures aan de slag met het script van een nieuwe Star Trek-film. De vrouw schreef eerder mee aan series als Star Trek: Discovery (2017– ) en Fear the Walking Dead (2015– ). De nieuwe film in het Star Trek-universum wordt geproduceerd door J.J. Abrams met zijn productiebedrijf Bad Robot.

Vazquez is hiermee de eerste vrouw die het scenario voor een Star Trek-film schrijft. Details over het plot zijn nog niet vrijgegeven. Zo is het ook nog niet duidelijk of er bekende Star Trek-personages in haar film terugkeren. Naast dat Vazquez meeschreef aan Star Trek: Discovery, schreef ze eerder ook een aantal afleveringen van de serie Trek en een aflevering van Star Trek: Short Treks. Ook haar voornaam zou ze volgens The Wrap te danken hebben aan een personage uit de Star Trek-serie uit de jaren '60.

Het nieuwe Star Trek-project is momenteel een van meerdere films in de maak. Zo werkt Paramount ook aan een Star Trek-film met Noah Hawley aan het roer, de man achter Fargo (2014– ) en Lucy in the Sky (2019). In Untitled Star Trek Sequel begin Hawley opnieuw, zo beweert hij zelf, met geheel nieuwe personages. Ook zal er een link zijn met de vroegere Star Trek-films.

Beeld: Still 'Star Trek Beyond' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films

Lees ook:

Meer films

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws