Regisseur van Oscargenomineerde dramafilm 'The Father' werkt nu al aan nieuwe film 'The Son'

Regisseur van Oscargenomineerde dramafilm 'The Father' werkt nu al aan nieuwe film 'The Son'

The Father (2020), de eerste speelfilm van de Franse toneelschrijver Florian Zeller, sleepte gisteren maar liefst zes Oscarnominaties in de wacht. Vlak na de bekendmaking van de nominaties gaf Zeller een interview, waarin hij vertelde dat hij alweer bezig is met een nieuw project.

Zeller vertelde dat hij vrijwel klaar is met het schrijven van een nieuw toneelstuk, dat The Son heet. Hij weet ook al precies wie de hoofdrollen moeten gaan spelen. Samen met The Father en Zellers eerder geschreven stuk The Mother vormt The Son een soort trilogie.

Zeller vertelt dat hij dolgraag verder wil met The Son, want sindsdien hij dat op papier heeft, wil hij niets nieuws meer schrijven:

Ik weet nu zeker dat dit een verhaal is dat ik als film wil vertellen. Het is al vrij duidelijk in mijn hoofd. Ik wil alleen nog maar deze film maken, ik ben op dit moment de laatste hand aan het script aan het leggen.

Maar totdat hij daarmee klaar is, staat de spotlight gericht op The Father. The Father gaat over Anthony, een man die langzaam steeds dementer wordt, gespeeld door Anthony Hopkins. Zijn dochter, gespeeld door Olivia Colman, probeert zorg voor hem te regelen, omdat ze binnenkort zal verhuizen en niet meer de hele tijd in de buurt zal zijn. Anthony weigert de hulp, maar raakt ondertussen ook steeds meer in de war.

Ook tijdens het schrijven van het script van The Father had Zeller heel duidelijke doelen. Hij wilde Hopkins in de hoofdrol, en daarom noemde hij zijn personage alvast Anthony. In het interview vertelde hij dat hij vaker al een acteur voor de rol in zijn hoofd heeft tijdens het schrijven:

Ik hou echt van acteurs; ik werk graag met hen. Voor mij is het bewonderen van een acteur iets dat het begin is van het proces, van het schrijven, van het dromen, en dus, ja, ik heb mijn acteurs al in mijn hoofd. Ook als ik niet weet of ze de rol echt zullen gaan spelen. Dat zien we daarna wel.

The Father is onder andere genomineerd voor Beste Film,, Beste Scenario, Beste Bijrol (Colman) en Beste Acteur (Hopkins). Hopkins (83) is daarmee de oudste genomineerde acteur in de geschiedenis van de Academy Awards.

Zeller is blij met alle nominaties, en vertelt dat ze het echt met zijn allen hebben gedaan:

Dit is iets wat we met het hele team kunnen delen. Een film maken is zoveel werk. The Father is een collectief werk, en vertegenwoordigt onze gemeenschappelijke dromen. Dit zijn dromen die we samen waarmaken.

The Father (2020)
8.3
Anthony is 80 jaar oud. Hij woont alleen in Londen en weigert de verpleegsters die zijn dochter hem probeert op te dringen.

The Father is vanaf donderdag 20 mei 2021 in Nederland in de bioscoop te zien.

Beeld: Still 'The Father' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

FilmsThe Father (2020)

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws