Muy bien: dit zijn de 5 beste Spaanse films op Netflix

Muy bien: dit zijn de 5 beste Spaanse films op Netflix

Er is niets zo erg als dat je een film aanzet en deze halverwege echt een grote tegenvaller blijkt te zijn. Om die reden raden we regelmatig goede films op Netflix aan, zodat jij zeker bent van een avond gevuld met kijkplezier. Vandaag zetten we een selectie van de beste Spaanse films op een rij, om alvast in de stemming te komen voor de nieuwe Spaanse Netflix-serie Sky Rojo (2021– ). In de lijst hieronder vind je de vijf beste Spaanse films die nu op Netflix staan.

Andere handige Netflix-pagina's:

5 Palmeras en la Nieve

Palmeras en la Nieve (2015)
7.3
Een jonge vrouw wordt nieuwsgierig na het lezen van een oude brief en gaat op weg naar de tropische plantage van haar familie om oude familiegeheimen te ontrafelen.

Na de dood van haar vader ontdekt een jonge Spaanse vrouw een deel van een brief die haar met veel vragen achterlaat. Op zoek naar de antwoorden begint ze aan een reis die haar terugbrengt naar het Afrikaanse eiland in Spaans Guinee, Fernando Poo (wat nu Bioko heet). Daar ontvouwt ze de geheimen van haar familie.

Bekijk hier de trailer van Palmeras en la Nieve:

4 Durante la Tormenta

Durante la Tormenta (2018)
7.4
Door een scheur in het ruimte-tijdcontinuüm kon Vera 25 jaar geleden het leven van een jongen redden, maar ze verloor haar dochter.

Een gelukkige moeder blijkt op een dag te kunnen communiceren met een kleine jongen die 25 jaar geleden is overleden. Het lukt haar om hem te waarschuwen, waardoor ze zijn leven redt. Maar doordat ze de geschiedenis heeft veranderd, wordt ze wakker in een andere wereld. Nu heeft ze een nieuwe baan, herkent haar man haar niet meer en is haar dochter nooit geboren.

Bekijk hier de trailer van Durante la Tormenta:

3 100 Metros

100 Metros (2016)
7.5
Ramón krijgt te horen krijgt dat hij lijdt aan multiple sclerose. Dapper beslist hij toch te trainen voor een Ironman-triatlon met de hulp van zijn nukkige schoonvader.

Wat zou jij doen als je te horen krijgt dat je lijdt aan multiple sclerose? Ramón besluit na het horen van het nieuws te trainen voor een Ironman-triatlon met de hulp van zijn schoonvader. De hoofdrol in de film, die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wordt vertolkt door Dani Rovira. De acteur maakt binnenkort zijn overstap naar Engelstalige films door zijn rol in de Disney-film Jungle Cruise (2021).

Bekijk hier de trailer van 100 Metros:

2 La Noche de 12 Años

La Noche de 12 Años (2018)
7.5
José Mujica, toekomstige president van Uruguay en lid van de Tupamaros, en andere politieke gevangenen vechten om 12 jaar eenzame opsluiting en martelingen te overleven.

Uruguay wordt geregeerd door een militaire dictatuur. Op een herfstavond worden drie Tupamaro-gevangenen uit hun cel gehaald tijdens een geheime militaire operatie. Het bevel is duidelijk: "Omdat we ze niet kunnen doden, laten we ze gek maken." De drie mannen zullen twaalf jaar in eenzame opsluiting blijven. Onder hen is Pepe Mujica, die later de president van Uruguay zal worden.

Bekijk hier de trailer van La Noche de 12 Años:

1 Contratiempo

Contratiempo (2016)
8.0
Film over de jonge en zeer succesvolle zakenman Adrián Doria, die wordt verdacht van de moord op zijn minnares.

De internationale jonge ondernemer Adrián Doria (Mario Casas) lijkt het allemaal te hebben in het leven: rijkdom, roem en en een zorgzame vrouw aan zijn zijde. Maar zijn perfecte leven staat op het punt om af te brokkelen als Doria opgesloten wordt gevonden in een hotelkamer naast een lijk, en daardoor wordt verdacht van moord. Hij besluit de hulp in te roepen van de beroemde advocaat Virginia (Ana Wagener), terwijl de klok tikt.

Bekijk hier de trailer van Contratiempo:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste films op Netflix via: Beste films op Netflix of bekijk hier alle Spaanse films op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Contratiempo' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws