Amazon Prime Video maakt documentaireserie over Serena Williams

Amazon Prime Video maakt documentaireserie over Serena Williams
14 april 2021 om 16:10

Amazon Studios heeft zojuist bekend gemaakt dat ze een deal hebben gesloten met meervoudig Grand Slam-winnaar Serena Wiliams. Amazon Prime Video gaat onder andere een documentaireserie maken over de beroemde tennisster.

Na de documentaireserie, die nu nog geen titel heeft, zal Williams nog meer produceren in samenwerking met Amazon Studios. Wat de inhoud van de verdere content zal zijn, is nog niet duidelijk. Over de docuserie weten we al wel het een en ander: de serie zal aandacht besteden aan zowel haar professionele als haar persoonlijke leven.

Williams produceert de serie ook, samen met Patrick Mouratoglou, Stuart Cabb, en Tony Pastor. De tennister kijkt uit naar de nieuwe samenwerking:

Ik ben ontzettend enthousiast om samen te werken met Amazon Studios - ze ontwikkelen een aantal van de meest inspirerende en toonaangevende content voor een wereldwijd publiek. Ik heb veel verhalen die ik graag wil vertellen, waaronder een vervolg van mijn eigen verhaal en kijk ik ernaar uit om die met de wereld te delen.

Jennifer Salke, die aan het roer staat van Amazon Studios, deelt het enthousiasme van Williams. Salke benadrukt de inspirerende prestaties van Williams en haar blijvende invloed op de sportwereld en ver daarbuiten:

Serena heeft de sport getransformeerd en is uitgegroeid tot een van de meest inspirerende atleten, ondernemers en vrouwen van haar generatie. Ze wordt niet alleen bewonderd om haar ongeëvenaarde dapperheid op het veld, maar ook om haar inzet voor de mensenrechten. We zijn ongelooflijk enthousiast om haar journey te delen in deze nieuwe serie, en om samen nieuwe originele content te creëren voor onze Prime Video klanten wereldwijd.

Serena Williams wordt door veel mensen beschouwd als een belangrijke atlete en een van de grootste tennisspeelsters allertijden. Ze won meerdere Grand Slam titels, won in haar eentje 73 kampioenschappen en in dubbelspel ook nog eens 23, en sleepte bovendien meerdere Olympische gouden medailles binnen. Maar haar invloed reikt verder dan het tennisveld. Ze is niet meer weg te denken uit de zakenwereld en de modewereld, en ook in de entertainment is Williams geen vreemde. Ze heeft haar eigen kledinglijn en zet zich zichtbaar in voor verschillende liefdadigheidsinstellingen. Dat er over haar genoeg te vertellen valt, staat buiten kijf.

De opnames van de documentaireserie zijn nog niet begonnen. Er is ook nog geen releasedatum bekend.

Beeld: Still 'Being Serena' via TMDb
Tekst: Amazon Prime Video

Deel dit artikel

Meer over:

Series Celebrities Video on demand Amazon Prime Video

Lees ook:

Meer Amazon Prime Video

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws