Genoten van 'The Serpent'? Bekijk dan ook deze 5 misdaadseries op Netflix

Genoten van 'The Serpent'? Bekijk dan ook deze 5 misdaadseries op Netflix
20 april 2021 om 07:14

Heb jij ook zo genoten van de Britse miniserie The Serpent (2021) op Netflix en ben je nu op zoek naar iets vergelijkbaars? Met onze serietips zit je binnen no time volledig in een nieuw verhaal. In de lijst hieronder vind je 5 vergelijkbare misdaadseries die nu op Netflix staan en perfect zijn voor fans van The Serpent.

Andere handige Netflix-pagina's:

5 Dirty John

Dirty John (2018– )
7.2

Dirty John (2018– )

drama • Alexandra Cunningham
Met Connie Britton en Eric Bana
Deze misdaadserie, gebaseerd op de podcast met dezelfde naam, volgt het angstaanjagend waargebeurde verhaal van de romance tussen John Rogue en de interieurontwerper uit Orange County Debra Newell.

Dirty John vertelt het verhaal van een waargebeurde misdaad, net als in The Serpent. Een charismatische man vertelt Debra, de vrouw met wie hij uitgaat, dat hij anesthesist is, en ze kunnen het meteen goed met elkaar vinden. Johns aanwezigheid heeft echter een verwoestende impact op Debra's familie. Sommige wendingen lijken te bizar om waar te zijn, maar dat zijn ze dus wel.

Bekijk hier de trailer van Dirty John:

4 Baptiste

Baptiste (2019– )
7.3

Baptiste (2019– )

misdaad / drama
Met Tchéky Karyo en Tom Hollander
Tijdens een bezoek aan Amsterdam wordt Julien gevraagd om een Brit te helpen zijn vermiste nicht te vinden. Deze sekswerker heeft mogelijk banden met de Roemeense maffia.

In deze Britse misdaad-spin-off van The Missing (2014–2016) komt de Franse detective Julien Baptiste (Tchéky Karyo) terug in actie na een hersenoperatie. Als hij een nieuwe zaak aanneemt in Amsterdam op zoek naar een vermiste sekswerker, realiseert hij zich al snel dat niet alles is wat het lijkt. Naarmate meer en meer personages aan het mysterie worden toegevoegd, waaronder de oom van het vermiste meisje en een mysterieuze moordenaar uit Roemenië, breidt het web van dood en verraad zich uit.

Bekijk hier de trailer van Baptiste:

3 You

You (2018– )
7.7

You (2018– )

misdaad / drama • Greg Berlanti en Sera Gamble
Met Penn Badgley en Ambyr Childers
'YOU' is het verhaal van Joe Goldberg (Penn Badgley), een obsessieve maar briljante New Yorker, die de technologie van vandaag gebruikt om het hart van Beck (Elizabeth Lail) te veroveren ondanks de verdenkingen van haar beste vriendin Peach (Shay Mitchell).

Hoewel dit geen waargebeurd verhaal is, verzorgt de hoofdrolspeler ons net zo veel rillingen als de man in The Serpent. Joe Goldberg (Penn Badgley) is tot alles bereidt om het hart van Beck (Elizabeth Lail) te veroveren ondanks de verdenkingen van haar beste vriendin Peach (Shay Mitchell). Joe transformeert zichzelf van stalker tot vriend. Hij doet alles wat nodig is om alle obstakels die hem in de weg staan te elimineren, zelfs als dit het plegen van moord betekent.

Bekijk hier de trailer van You:

2 Alias Grace

Alias Grace (2017)
7.7

Alias Grace (2017)

biografie / komedie
Met Sarah Gadon en Edward Holcroft
De serie 'Alias Grace' is gebaseerd op een boek van Margaret Atwood. Het verhaal speelt zich af in 1843 en volgt de Ierse immigrante Grace Marks, die in Canada komt te werken voor de welgestelde Thomas Kinnear.

Alias Grace is een in Ierland geboren dienstmeisje dat in het midden van de jaren 1800 voor een familie in Ontario, Canada werkt. Wanneer haar werkgever en huishoudster worden vermoord, wordt ze veroordeeld, maar sommigen zijn niet overtuigd van haar betrokkenheid bij de moorden. De miniserie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood, die enkele fictieve verhaallijnen toevoegde aan het waargebeurde verhaal.

Bekijk hier de trailer van Alias Grace:

1 The Spy

The Spy (2019)
7.9

The Spy (2019)

drama / historisch • Gideon Raff
Met Sacha Baron Cohen en Noah Emmerich
Dramaserie 'The Spy' vertelt het schokkende, waargebeurde verhaal van de Israëlische meesterspion Eli Cohen, die in de jaren 60 in de Syrische overheid infiltreerde.

Net als in The Serpent gaan we in The Spy terug in de tijd voor een bijzonder waargebeurd verhaal. The Trial of the Chicago 7-ster Sacha Baron Cohen kruipt in de Engelstalige serie in de huid van Eli Cohen, een van Israëls topspionnen, die voor spionage werd veroordeeld en in 1965 werd geëxecuteerd. De serie is gemaakt door dezelfde producenten die eerder Homeland (2011–2021) maakten.

Bekijk hier de trailer van The Spy:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste series op Netflix via: Beste series op Netflix of bekijk onze Top 100 beste misdaadseries op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'The Serpent' via Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsThe Serpent (2021)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws