Netflix start met de productie van waargebeurde dramafilm 'The Swimmers' over twee Syrische vluchtelingen

Netflix start met de productie van waargebeurde dramafilm 'The Swimmers' over twee Syrische vluchtelingen
20 april 2021 om 13:32

Netflix is gestart met de productie van The Swimmers (2022), een gloednieuwe dramafilm over het waargebeurde verhaal van de zwemmende zussen Yusra en Sarah Mardini, twee Syrische vluchtelingen die het schopten tot de Olympische Spelen in 2016.

Netflix heeft inmiddels de rol van de zussen gecast. Manal en Nathalie Issa, in het echt ook zussen, nemen de rollen van Yusra en Sarah op zich. De opnames starten deze week in het VK, waarna ze ook in België en Turkije enkele scènes opnemen.

Manal en Nathalie Issa komen uit Libanon en speelden eerder mee in enkele Franse en Libanese films. Manal won in 2015 op het Les Arcs European Film Festival de prijs voor beste actrice voor haar optreden in Peur de Rien (2015).

The Swimmers, momenteel de werktitel van de film die mogelijk nog kan veranderen, wordt geregisseerd door de Welsh-Egyptische filmmaker Sally El Hosaini, die eerder My Brother is the Devil maakte. El Hosaini schreef tevens het script samen met Enola Holmes-schrijver Jack Thorne.

Naast de Issa-zussen wordt de cast aangevuld door Ahmed Malek, Matthias Schweighöfer, Ali Suliman, Kinda Alloush, James Krishna Floyd en Elmi Rashid Elmi.The Swimmers zal in 2022 uitkomen op Netflix. Een precieze releasedatum is nu nog niet bekend.

The Swimmers (2022)

The Swimmers (2022)

drama • Sally El Hosaini
Het waargebeurde verhaal van tiener Yusra Mardini, een Syrische vluchtelinge, die een boot met vluchtelingen over de Egeïsche Zee in veiligheid sleepte.
Beeld: Still 'Mon tissu préféré' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixThe Swimmers (2022)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws