Australisch plaatsje protesteert tegen de opnames van nieuwe Netflix-serie

Australisch plaatsje protesteert tegen de opnames van nieuwe Netflix-serie
20 april 2021 om 14:04

Boze bewoners van het Australische plaatsje Byron Bay zitten niet te wachten op de start van de opnames van een nieuwe Netflix-serie in hun dorp. De serie Byron Baes zou de reputatie van het toeristische plaatsje flink beschadigen, aldus de bewoners.

Byron Baes verkent volgens Netflix de socialemedia-sterrencultuur in een plaats die "een kweekvijver is van ondernemerschap, levensstijl en gezondheidspraktijken". Na het horen van de serie-omschrijving weigerden verschillende bedrijven in Byron Bay om een vergunning te tekenen voor het filmen van Byron Baes op hun grond.

Het kan bedrijven in gevaar brengen als het beeld van Byron zo absurd is als ik denk dat veel van de docu-soap-realityshows zijn.

Burgemeester Simon Richardson

Ook bedrijfseigenaar Ben Gordon weigert mee te werken met Netflix en laat de streamingdienst geen opnames maken in zijn bedrijf. Volgens Gordon zou Netflix hen geen compensatie bieden en werd er niet met de lokale bewoners overlegd. De cast en crew zouden zonder aankondiging in de plaats zijn verschenen. Ook zouden de castleden zelf niet uit Byron Bay komen.

Ze willen onze naam door het slijk halen en miljoenen dollars verdienen zonder er iets voor terug te doen voor de gemeenschap.

Om de boodschap van de bewoners nog duidelijker te maken, surfden dinsdag zo'n 100 surfers op zee om een 'cancel'-symbool te vormen en zo het signaal aan Netflix af te geven dat ze de realityserie moeten cancelen.

Of Netflix de productie van de serie doorzet, is nog niet zeker. Hoe het er nu naar uitziet lijkt de streamingdienst de serie niet te willen cancelen. In een verklaring lichten ze toe waarom ze denken dat hun serie de status van Byron Bay niet zal beschadigen.

De show is authentiek en eerlijk, en terwijl het alle klassieke kenmerken van de vorm draagt en het drama, het hartzeer en de conflicten omarmt die zo'n onderhoudende kijkervaring opleveren, is het ons doel om het gordijn van de influencercultuur op te lichten om de motivatie, het verlangen en de pijn achter deze zeer menselijke behoefte om geliefd te zijn, te begrijpen.

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Series Video on demand Netflix

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws