Sam Heughan tegen 'Outlander'-fans: 'Respecteer onze bijzondere opnamelocaties'

Sam Heughan tegen 'Outlander'-fans: 'Respecteer onze bijzondere opnamelocaties'
3 mei 2021 om 16:36

Sam Heughan vraagt Outlander-fans om de historische opnamelocaties van de serie te respecteren en geen souvenirs mee naar huis te nemen. Daarmee sluit hij zich aan bij een oproep van Diana Gabaldon, de schrijver van de romans waarop de serie gebaseerd is.

Heughan richtte zich tot de fans nadat hij hoorde dat verschillende mensen, na een bezoekje aan het slagveld van Culloden, stenen mee hebben genomen. Hij hoopt dat dat dit geen patroon wordt, want dan blijft er uiteindelijk niks van de historische plekken over.

Ik hoop dat mensen door het kijken van de serie of het lezen van de boeken de geschiedenis van deze bijzondere plekken gaan begrijpen. De historische locaties zijn belangrijk en verdienen het om met respect behandeld te worden.

Heughan tegen The Sunday Times

De opnames van de populaire dramaserie vinden plaats in Schotland. Naast Culloden wordt er ook in Doune Castle, Rothiemurchus forest, Linlithgow Palace en bij Loch Rannoch gefilmd.

Ik ben het er zeker niet mee eens dat mensen souvenirs meenemen. Deze plaatsen moeten door iedereen worden gedeeld en als je ze ontmantelt voor je eigen egoïstisch gewin, dan help je daar helemaal niemand mee.

Diana Gabaldon

De opnames van het zesde seizoen van Outlander begonnen afgelopen februari, te midden van een sneeuwstorm en de aanhoudende pandemie. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer dat nieuwe seizoen zal verschijnen, maar waarschijnlijk in de loop van 2022. Hier vind je alles wat we tot nu toe over seizoen 6 weten.

Outlander (2014– )
8.4

Outlander (2014– )

drama / fantasy • Ronald D. Moore
Met Caitriona Balfe en Sam Heughan
De serie 'Outlander' volgt het leven van Claire Randall *(Caitriona Balfe), een gelukkig getrouwde verpleegster die kort na de Tweede Wereldoorlog op mysterieuze wijze verdwijnt en ontwaakt in het Schotland van 1743.

De eerste vijf seizoenen van Outlander zijn nu te zien op Netflix.

Beeld: Still 'Outlander' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixOutlander (2014– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws