Alles over 'Outlander' seizoen 6: releasedatum op Netflix, plot, personages en meer

Alles over 'Outlander' seizoen 6: releasedatum op Netflix, plot, personages en meer
22 februari 2021 om 11:44

Ben jij ook al helemaal klaar met seizoen 5 van Outlander (2014– ) en kijk je nu al ontzettend uit naar seizoen 6? In dit artikel zetten we alles op een rij over het nieuwe seizoen van de populaire Netflix-serie. Zo gaan we in op de releasedatum op Netflix, het plot, de personages die terugkeren, eventuele nieuwe castleden én andere nieuwtjes.

Let op: dit artikel bevat spoilers over seizoen 5 van Outlander!

Wat gebeurde er allemaal in seizoen 5?

Jamie en Claire vechten in seizoen 5 om hun huis op Fraser's Ridge te behouden terwijl we aan de vooravond staan van de Amerikaanse Revolutie. Brianna en Roger trouwen, en gouverneur Tryon zet Jamie onder druk om Murtagh op te jagen, waardoor Jamie gedwongen wordt een militie op te zetten om de Regulators tegen te werken. Hij worstelt met de balans tussen het beschermen van zijn peetvader en het vervullen van zijn plichten tegenover de Britten, vooral onder het oog van luitenant Knox, die vastbesloten is om Murtagh te vinden en te doden.

Jamie's loyaliteit wordt tot een breekpunt gebracht in de Slag van Alamance, wanneer Rogers poging om Murtagh te waarschuwen mislukt en hij wordt doodgeschoten. Roger wordt gevangen genomen en opgehangen door de Britten, maar hij overleeft het en is getraumatiseerd door de ervaring. Jamie is er kapot van in de maanden na de slag.

Outlander (2014– )
8.4
De serie 'Outlander' volgt het leven van Claire Randall *(Caitriona Balfe), een gelukkig getrouwde verpleegster die kort na de Tweede Wereldoorlog op mysterieuze wijze verdwijnt en ontwaakt in het Schotland van 1743.

Ondertussen wordt de relatie tussen Roger en Bree op de proef gesteld als er tekenen zijn dat Steven Bonnet weer opduikt, waardoor Brianna gedwongen wordt het heft in eigen handen te nemen als ze door hem gevangen wordt genomen. Uiteindelijk besluiten ze in het verleden te blijven. De jonge Ian keert terug van zijn tijd bij de Mohawk en komt achter de waarheid over de afkomst van Claire, Brianna en Roger als hij hen confronteert met informatie die hij van de Mohawk heeft gekregen. Claire wordt vervolgens ontvoerd en verkracht door Lionel Brown en zijn mannen, maar wordt gered door Jamie, Roger en de vroegere militie.

Wat staat ons te wachten in seizoen 6 van Outlander?

Het krantenartikel dat we zagen aan het einde van seizoen 5 zal in het nieuwe seizoen een grote rol spelen, deze waarschuwde namelijk Bree dat haar ouders om het leven zullen komen tijdens een heftige brand.

Daarnaast is seizoen 6 gebaseerd op deel 6 van de boekenreeks van Diana Gabaldon: A Breath of Snow and Ashes. Hierdoor weten we dat Jamie nog steeds onder druk zal staan om zijn manschappen te herenigen in de naam van King George. Ook zal het nieuwe seizoen de Amerikaanse Revolutie behandelen.

Doordat de cast en crew dit keer tijdens de opnames te maken hebben met bepaalde coronamaatregelen, vroegen fans zich af of we minder intieme scènes te zien krijgen in seizoen 6. Uitvoerend producent Matthew B. Roberts stelt fans gerust en onthult dat het verhaal niet is aangepast vanwege de pandemie. Oftewel, de hoeveelheid intieme scènes die we gewend zijn van Outlander keren zeker terug in seizoen 6.

We hebben veel intieme scènes − dat is waar we voor leven en ademen. Ik weet niet hoe ik 'COVID-vriendelijke scènes' moet schrijven, zeker niet een Outlander-scène. We moesten uitzoeken, hoe houden we Outlander, Outlander?

Uitvoerend producent Matthew B. Roberts

Tot slot onthult Roberts dat er geen grote tijdsprong zal zijn sinds het vorige seizoen, ondanks de vertraging. Want "er is veel verhaal dat we moeten verbinden," zegt Roberts. "Er zijn nog veel dingen over de finale van seizoen 5 die we nog moeten vertellen."

Trailer seizoen 6

Een trailer zal ons ongetwijfeld meer details geven over de verhaallijnen van seizoen 6. Helaas is er vooralsnog geen trailer naar buiten gebracht. Hiervoor zullen we eerst moeten wachten tot de opnames van seizoen 6 zijn afgerond. Uitvoerend producent Maril Davis deelde wel al een korte video van achter de schermen bij het nieuwe seizoen, deze is hier te bekijken:

Welke personages zien we terug in Outlander seizoen 6?

Caitriona Balfe is weer te zien als Claire Randall. Ook Sam Heughan speelt wederom de rol van Jamie Fraser. Verder zijn Sophie Skelton (Brianna Randall Fraser) en Richard Rankin (Roger Wakefield) natuurlijk ook weer te zien.

Er keren ook meer castleden terug, waaronder John Bell als Young Ian, Cesar Domboy als Fergus en Lauren Lyle als Marsali.

Nieuwe personages

Vooralsnog is niet bekend of er ook nieuwe personages verschijnen in het zesde seizoen.

Releasedatum: wanneer verschijnt Outlander seizoen 6 op Netflix?

De cast en crew van Outlander zijn inmiddels al druk met de opnames van een zesde seizoen. Sam Heughan deelt een eerste setfoto op Twitter waarop hij samen met Caitriona Balfe te zien is op de set van Outlander. Het duurde echter een tijdje voordat de opnames van start konden wegens de coronapandemie. Vandaar dat de release van seizoen 6 vertraging heeft opgelopen. Wanneer de twaalf afleveringen van dit seizoen in de VS worden uitgezonden, is helaas nog niet bekend. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid ergens in 2022 zijn. Pas hierna zal seizoen 6 in Nederland verschijnen.

Nog meer seizoenen?

Helaas is er nog geen zevende seizoen bevestigd. Er zijn echter nog meer boeken in de reeks die verfilmd zouden kunnen worden. Als het aan uitvoerend producent Maril Davis ligt, komt er zeker nog een nieuw seizoen.

Er zijn nog veel meer boeken te gaan. Wij zijn bereid als de acteurs dat ook zijn.

Gelukkig is Sam Heughan nog lang niet klaar met de serie. "Ik hoop dat we nog jaren doorgaan," schreef hij eerder op Twitter. Als het aan de cast en crew ligt, is de kans op een seizoen 7 zeer reëel. Toch zullen we op een officiële bevestiging moeten wachten voordat we het goede nieuws vieren.

Seizoen 1 tot en met 5 van Outlander zijn nu te zien op Netflix.

Beeld: Still 'Outlander' via TMDb

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsOutlander (2014– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws