Netflix duikt in de geschiedenis van de Amerikaanse keuken met de trailer van docuserie 'High on the Hog'

Veel van het bekende Amerikaanse voedsel stamt af van Afro-Amerikaanse culturen en geschiedenis. De nieuwe Netflix-docuserie High on the Hog: How African American Cuisine Transformed America (2021– ) duikt in deze onbekende geschiedenis. De eerste trailer is nu te zien.
Van Gumbo tot gefrituurde kip, de culinaire reis in de serie strekt zich uit van Afrika tot slavernij, naar de Harlem Renaissance, tot aan onze huidige tijd. Via het voedsel viert High on the Hog de moed, kunstzinnigheid en vindingrijkheid van het Afro-Amerikaanse volk. Netflix omschrijft het als "een feest voor alle zintuigen".
Bekijk hier de trailer van High on the Hog: How African American Cuisine Transformed America:
De nieuwe docuserie is gebaseerd op het gelijknamige bekroonde boek van Jessica B. Harris. De eerste twee afleveringen worden geregisseerd door Roger Ross Williams, met Jonathan Clasberry en Yoruba Richen die aflevering 3 en 4 op zich nemen.
Het is het verhaal van zwarte mensen in Amerika. Het voelt allemaal heel erg als een deel van de raciale afrekening die op dit moment gaande is in Amerika en de wereld. Het opeisen van onze bijdrage aan dit land gaat ook over het opeisen van onze culinaire bijdrage. Want wat is eten? Het brengt mensen samen.

High on the Hog: How African American Cuisine Transformed America is vanaf 26 mei te zien op Netflix. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series die deze maand op Netflix verschijnen, kun je hier terecht.
Meer Netflix
Elke week het meest gelezen Netflix-nieuws in je inbox?Meld je aan voor de Netflix-nieuwsbrief!