Waan jezelf in een andere wereld: dit zijn de 5 meeslependste fantasiefilms op Netflix

Waan jezelf in een andere wereld: dit zijn de 5 meeslependste fantasiefilms op Netflix
6 mei 2021 om 18:13

Er is niets zo erg als dat je een film aanzet en deze halverwege echt een grote tegenvaller blijkt te zijn. Om die reden raden we regelmatig goede films op Netflix aan, zodat jij zeker bent van een avond gevuld met kijkplezier. Vandaag zetten we een selectie van de meeslependste fantasiefilms op een rij, zodat je je even helemaal in een andere wereld kan wanen. In de lijst hieronder vind je de vijf meeslependste fantasiefilms die nu op Netflix staan.

Andere handige Netflix-pagina's:

5 Snow White and the Huntsman

Snow White and the Huntsman (2012)
6.1

Snow White and the Huntsman (2012)

avontuur / drama • Rupert Sanders
Met Kristen Stewart en Chris Hemsworth
De Evil Queen (Charlize Theron) is jaloers op Snow White (Kristen Stewart) vanwege haar schoonheid en huurt de Huntsman (Chris Hemsworth) in om haar te vermoorden.

Sneeuwwitje (Kristen Stewart), de gevangen genomen dochter van de overleden koning, ontsnapt net als de Magische Spiegel verklaart dat zij de bron is van de onsterfelijkheid van de Boze Koningin (Charlize Theron). De koningin stuurt haar mannen, geleid door een plaatselijke jager (Chris Hemsworth), om haar terug te brengen. Maar dan ontdekt de jager dat hij bespeeld wordt en keert zich tegen de mannen van de koningin. De film werd in 2013 genomineerd voor twee Oscars, maar won er helaas geen.

Bekijk hier de trailer van Snow White and the Huntsman:

4 Jumanji

Jumanji (1995)
7.0

Jumanji (1995)

fantasy / actie • Joe Johnston
Met Robin Williams en Kirsten Dunst
Zesentwintig jaar geleden speelde Alan Parrish als jongetje met zijn vriendin Sarah een spelletje Jumanji. Voor de ogen van Sarah wordt Alan plotseling opgeslokt door het spel.

Een van de meest unieke en gevaarlijke bordspellen ooit, Jumanji, valt in de handen van de nieuwsgierige tiener Alan Parrish (Robin Williams). Het spel is mysterieus en magisch en laat de nietsvermoedende jongen belanden in de weelderige, woeste bossen van een mythisch rijk. Bijna dertig jaar later laat het spel hem vrij voor de ogen van de jonge kinderen, Judy en Peter Shepherd. Is er ooit iemand ontsnapt aan het spel en de geduchte vijanden van Jumanji?

Bekijk hier de trailer van Jumanji:

3 Hugo

Hugo (2011)
7.5

Hugo (2011)

avontuur / drama • Martin Scorsese
Met Asa Butterfield en Ben Kingsley
Parijs, 1930. Hugo Cabret is een 12-jarige wees die in de muren van een druk treinstation in Parijs woont. De weesjongen ontdekt dat er een mysterieus verband bestaat tussen het overlijden van zijn vader, zijn humeurige buurman, de eigenaar van de speelgoedwinkel en een hartvormig slot waarvoor geen sleutel lijkt te bestaan.

Deze Oscarwinnende familiefilm vertelt het verhaal van Hugo (Asa Butterfield), een weesjongen die in de jaren 30 in Parijs binnen de muren van een treinstation woont. Zijn vader en oom leerden hem klokken en andere gadgets te repareren die hij gebruikt om de stationsklokken draaiende te houden. Als hij een mysterieus verband ontdekt tussen het overleden van zijn vader en een hartvormig slot, gaat hij samen met een excentriek meisje (Chloë Grace Moretz) op pad om de sleutel te vinden en het raadsel op te lossen.

Bekijk hier de trailer van Hugo:

2 The Lord of the Rings

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
8.8

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

avontuur / fantasy • Peter Jackson
Met Elijah Wood en Ian McKellen
Een magische ring met bovenaardse krachten beslist over de toekomst in het land van Midden-Aarde. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat de kleine Hobbit Frodo de magische ring heeft waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een avontuur om de ring te vernietigen.

Zeg je fantasie, dan zeg je Lord of the Rings. Sinds kort is de hele trilogie weer te zien op Netflix. In deel 1 wordt een eeuwenoud verloren Ring gevonden, en door een vreemde speling van het lot aan een kleine Hobbit genaamd Frodo gegeven. Als Gandalf ontdekt dat de Ring in feite dé Ring van Sauron is, moet Frodo een epische zoektocht naar de Cracks of Doom ondernemen om hem te vernietigen.

Bekijk hier de trailer van The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring:

1 Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)
7.3

Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)

avontuur / fantasy • David Yates
Met Eddie Redmayne en Katherine Waterston
'Fantastic Beasts and Where to Find Them' begint in 1926 als Newt Scamander (Eddie Redmayne) zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren net heeft afgerond.

Newt Scamander (Eddie Redmayne), een Britse jonge activistische tovenaar, arriveert in de jaren 20 in New York met een mysterieuze koffer die onderdak vol met diverse en magische wezens. In het midden van een aantal toenemende rampen die worden toegeschreven aan de duistere tovenaar Gellert Grindelwald, raakt Newt zijn kostbare koffer kwijt, en tot overmaat van ramp slagen verschillende wezens erin te ontsnappen. De Harry Potter-spin-off won in 2017 een Oscar voor het beste kostuumontwerp.

Bekijk hier de trailer van Fantastic Beasts and Where to Find Them:

Staat hier niks voor je tussen? Bekijk ook eens de beste films op Netflix via: Beste films op Netflix. Kijk voor het hele overzicht van nieuwe films en series op Netflix op onze pagina Nieuw op Netflix.

Beeld: Still 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tips

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws