Nog 1 week tot de release van 'Ferry' op Netflix: dit is alles wat we weten over de 'Undercover'-film

Nog 1 week tot de release van 'Ferry' op Netflix: dit is alles wat we weten over de 'Undercover'-film
7 mei 2021 om 12:38

Ferry (2021), een zogeheten prequel van Undercover (2019– ), vertelt het achtergrondverhaal van drugsbaas Ferry (Frank Lammers). Hoe is de Brabander zo groot geworden in de criminele onderwereld? Over precies Ă©Ă©n week is de langverwachte film te zien op Netflix. Hier lees je alles wat we weten over de Undercover-film.

De film start in 2006 in Amsterdam, wanneer Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Brink. Als de bende op een dag wordt overvallen en de zoon van Brink zwaargewond raakt, wijzen de sporen richting een groep kampers in Brabant.

Ferry wordt op pad gestuurd om de daders te vinden. Hiervoor moet hij terug naar zijn geboortestreek waar hij zijn familie na al de jaren weer tegenkomt. Hier ontmoet hij Daniëlle (Elise Schaap), die onder zijn stalen pantser weet te kruipen. Zijn zoektocht leidt tot onverwachtige ontknopingen en de loyaliteit van Ferry wordt zwaar op de proef gesteld…

Netflix deelt vandaag een korte nieuwe clip van het moment dat Ferry en Daniëlle elkaar ontmoeten op de kermis.

Ook Penoza-ster Monic Hendrickx en Huub Stapel spelen mee in de Netflix-film. Hendrickx speelt Claudia, de zus van drugsbaas Ferry Bouman. Stapel neemt de rol van hasjbaron Brink op zich, voor wie Ferry in 2006 werkt in Amsterdam. Hendrickx liet eerder weten in een interview dat ze een bijrol spelen als moeilijker heeft ervaren dan het mogen spelen van de hoofdrol.

Een bijrol is altijd moeilijker om te spelen dan een hoofdrol omdat je in iets stapt wat zich al gevormd heeft. Maar Frank [Lammers] is zo'n teamspeler. Ik werd vrij liefdevol opgevangen. Dus in dit geval was dat geen probleem.

Tot slot verzekerde Frank Lammers ons dat Ferry en Daniëlle genoeg te zien zijn in de film, na de vele klachten die Netflix ontving over het tweede seizoen van Undercover. Helaas zal hondje Khaleesi niet voorbijkomen… "Dit is namelijk een prequel en Khaleesi is dan eigenlijk nog helemaal niet geboren," aldus Lammers.

Ferry is vanaf volgende week vrijdag 14 mei te zien op Netflix.

Bekijk hier de trailer van Ferry:

Ferry (2021)
7.0

Ferry (2021)

actie / misdaad • Cecilia Verheyden
Met Frank Lammers en Elise Schaap
Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor.
Beeld: Still 'Ferry' via Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixFerry (2021)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws