Jesse Williams stapt na 12 seizoenen uit cast van 'Grey's Anatomy'

Jesse Williams stapt na 12 seizoenen uit cast van 'Grey's Anatomy'
7 mei 2021 om 16:31

Acteur Jesse Williams zal de cast van Grey's Anatomy (2005– ) gaan verlaten. Dat hebben de makers van de serie bevestigd na vragen van fans over de eerste aflevering van het nieuwste seizoen.

Het is nog niet meteen afgelopen met Williams' personage Jackson Avery. Avery verschijnt nog in een aantal afleveringen van het zeventiende seizoen, maar daarna wordt hij voorgoed uitgezwaaid. De reden van het vertrek van de acteur is niet bekendgemaakt, maar producent Krista Vernoff zegt dat ze hem gaan missen op de set:

Jesse Williams is een buitengewoon artiest en activist. Toekijken hoe hij zich de afgelopen 11 jaar zowel op het scherm als daarbuiten heeft ontwikkeld, is echt een cadeautje geweest. Jesse brengt zo veel liefde, zorgzaamheid en intelligentie in zijn acteerwerk. We zullen hem vreselijk missen en we zullen ook Jackson Avery missen, die hij jarenlang perfect vertolkt heeft.

Krista Vernoff

Misschien besloot Williams zelf om te stoppen, of misschien liep zijn contract simpelweg af. De acteur hoeft zich in ieder geval niet te vervelen nu, want hij werkt ondertussen aan allerlei andere projecten. Zo is hij (samen met Vernoff) bezig met de productie van Rebel (2021), een nieuwe serie die vanaf eind mei op Disney+ te zien is. Ook produceerde hij de Oscarwinnende korte film Two Distant Strangers (2020) met Joey Bada$$, die nu te bekijken is op Netflix. Binnenkort is Williams ook te zien als een van de hoofdrolspelers van Marked Man, een film die op dit moment voor Amazon Prime Video wordt geproduceerd.

Grey's Anatomy (2005– )
7.5

Grey's Anatomy (2005– )

drama / romantiek • Shonda Rhimes
Met Ellen Pompeo en Justin Chambers
'Grey's Anatomy' volgt het leven van Meredith Grey (Ellen Pompeo), een assistent chirurgie in het fictieve Grey Sloan Memorial Hospital in Seattle, Washington.

De zestien complete seizoenen van Grey's Anatomy zijn nu te zien op Amazon Prime Video, Disney+ en via Videoland. Wanneer het zeventiende seizoen in Nederland verschijnt, met daarin het afscheid van Williams, is nog niet bekend.

Beeld: Poster 'Grey's Anatomy' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities SeriesGrey's Anatomy (2005– )

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws