Jodie Turner-Smith schittert in de eerste trailer van historische serie 'Anne Boleyn'

Jodie Turner-Smith schittert in de eerste trailer van historische serie 'Anne Boleyn'

De eerste beelden van de langverwachte historische serie Anne Boleyn (2021) met Jodie Turner-Smith, die we onder andere kennen door haar rol in Queen & Slim (2019), zijn nu te zien. De Britse zender Channel 5 brengt vandaag de trailer naar buiten.

In de serie volgen we het leven van Anne Boleyn, die koningin was van 1533 tot 1536. Ze is één van de meest beruchte vrouwen van Henry VIII. De serie focust zich op de laatste maanden van haar leven. Ze wordt verdacht van verraad. Als antwoord op de vraag of zij schuldig is of niet, antwoordt ze "De wereld zal mijn onschuld kennen". Is Anne Boleyn toegewijd? Is ze een verrader? Is ze een zondaar of een heilige?

De sleutelmomenten in de serie zijn het veiligstellen van een toekomst voor haar dochter; het bewijzen van haar onschuld. Ze moet het daarbij opnemen tegen het machtige koninkrijk. Haar kracht en haar vastberadenheid helpen haar daarbij.

De serie, die in december 2020 werd opgenomen, haalde zelfs de krantenkoppen door het nieuws dat een zwarte actrice een belangrijke koninklijke figuur portretteert op een Britse televisiezender.

De cast bestaat naast Jodie Turner-Smith ook uit Paapa Essiedu als Anne's broer, Mark Stanley als Henry VIII en Lola Petticrew als Anne's rivale Jane Seymour. De serie is geschreven door Eve Hedderwick Turner. De regie is in handen van Lynsey Miller Deadwater Fell (2020). De serie wordt geproduceerd door Sony Pictures Television in samenwerking met Fable Pictures.

De serie wordt in het VK vanaf eind deze maand uitgezonden op Channel 5. Het is nog onduidelijk waar en wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.

Anne Boleyn (2021)
5.6
De laatste maanden van Boleyns leven, haar strijd met de patriarchale samenleving, haar verlangen om een toekomst voor haar dochter, Elizabeth, veilig te stellen en de wrede realiteit van haar falen om Henry een mannelijke erfgenaam te bezorgen.
Beeld: ’Still ‘Anne Boleyn’ via Channel 5 / Instagram’
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video's SeriesAnne Boleyn (2021)

Meer video's

Meer video's

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws