Disney+ verplaatst definitief de release van Original-series naar woensdag in plaats van vrijdag

Disney+ verplaatst definitief de release van Original-series naar woensdag in plaats van vrijdag
17 juni 2021 om 13:11

Disney+ besluit Original-series niet langer op de vrijdag uit te brengen, maar telkens op woensdag. De streamingdienst testte dit met Loki (2021– ) en dit blijkt een groot succes. Alle Original-series zullen daardoor ook vanaf woensdagen te zien zijn.

De eerste aflevering van Marvel-serie Loki kwam online op woensdag 9 juni en de serie beleefde gelijk de meest bekeken première van Disney+. Dit is voor de streamingdienst genoeg bewijs dat de woensdag meer kijkers oplevert dan toen ze WandaVision (2020–2021) en The Falcon and the Winter Soldier (2021) wekelijks op vrijdag uitbrachten.

Een van de redenen dat de woensdag beter werkt voor Disney+, is dat Netflix de vrijdag al enigszins heeft geclaimd als grote releasedag. De nieuwe zet geldt enkel voor Original-series van Disney+, waaronder dus ook The Mandalorian (2019– ) en andere nieuwe Star Wars-series.

De nieuwe releasedag geldt vanaf juli, waardoor enkele releasedata van geplande Originals worden verplaatst. Zo start de animatieserie Monsters at Work (2021– ) niet op 2, maar op 7 juli. De derde aflevering van Loki is vanaf aanstaande woensdag 23 juni te zien.

Beeld: Still 'Loki' via Disney+
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Disney+

Lees ook:

Meer Disney+

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws