Netflix werkt aan een nieuwe docuserie over de opkomst van een succesvolle tabaksonderneming

Netflix werkt aan een nieuwe docuserie over de opkomst van een succesvolle tabaksonderneming
18 juni 2021 om 17:40

Netflix gaat een docuserie maken die gebaseerd is op het boek van Jamie Ducharme genaamd Big Vape: The Incendiary Rise of Juul. De serie zal de opkomst beschrijven van de succesvolle tabaksonderneming Juul die op een gegeven moment 72% van de markt in handen had.

Ducharme werkt voor Time Magazine en doet voornamelijk verslag over gezondheid, wetenschap en geneeskunde. In 2019 schreef zij het artikel: The New American Addiction: How Juul Hooked Kids and Ignited a Public Health Crisis, dat een van de meest gelezen artikelen van Time Magazine werd in dat jaar. Authoriteiten houden tabaksonderneming Juul verantwoordelijk voor wat zij de epidemie van verslaving onder jongeren noemen. Afgelopen mei verscheen Ducharmes boek Big Vape: The Incendiary Rise of Juul waarin zij verder ingaat op de feiten. Het wordt ook wel hét boek van de zomer genoemd. Ducharme deelde het nieuws over de docuserie zelf via een Twitterbericht:

De serie wordt geregisseerd door R.J. Cutler, die bekend is van de documentaire over Billie Eilish, Billie Eilish: The World’s a Little Blurry (2021), die hij voor Apple TV+ en Neon maakte. Cutler ontving in 2001 een Emmy voor zijn realityserie American High, waarin hij gedurende een schooljaar 14 scholieren volgde.

Wanneer de productie voor deze nieuwe docuserie begint, is nog niet bekendgemaakt.

Beeld: Pexels
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws