Samuel L. Jackson krijgt eindelijk een Oscar in 2022

Samuel L. Jackson krijgt eindelijk een Oscar in 2022

Samuel L. Jackson krijgt eindelijk een ere-Oscar van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. De organisatie kondigde aan dat Jackson, Elaine May, en Liv Ullmann tijdens de Governors Awards ceremonie van volgend jaar ere-Oscars zullen ontvangen. De Academy kondigde ook aan dat Danny Glover de Jean Hersholt Humanitarian Award zal ontvangen.

Jackson speelde in meer dan 100 films in de jaren '70 en '80 maar brak in de jaren '90 door met grote rollen in films als Spike Lee's Jungle Fever (1991) en Jurassic Park (1993) van Steven Spielberg. Eerder ontving hij een nominatie voor Beste Bijrol voor zijn rol in Quentin Tarantino's Pulp Fiction (1994). Hij speelde in zeer uiteenlopende projecten qua omvang en genre. Zijn oeuvre heeft in de Verenigde Staten en Canada meer dan 5,6 miljard dollar opgebracht aan de kassa's. Hiermee is hij de acteur met de hoogste opbrengsten van alle films.

Elaine May is een gevierd schrijfster, regisseuse en actrice. Ze was genomineerd voor twee Oscars, voor Beste Aangepaste Scenario voor Heaven Can Wait (1978) en Primary Colors (1998). May werd pas de vierde vrouw die lid werd van de Directors Guild of America toen ze bij Paramount tekende om in 1971 haar debuut A New Leaf (1971) te regisseren.

Ullman is het best gekend voor haar samenwerking met de Zweedse regisseur Ingmar Bergman. Ze kreeg Oscarnominaties voor Beste Actrice voor haar optredens in The Emigrants (1971) en Face to Face (1976).

Samuel L. Jackson beantwoord hier vragen van kijkers:

Beeld: Still 'Hitman's Wife Bodyguard' via Filmdepot
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Celebrities

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws