David Finchers Netflix-film 'The Killer' filmt dit najaar in Parijs

David Finchers Netflix-film 'The Killer' filmt dit najaar in Parijs

De opnames van de nieuwe film van David Fincher, The Killer beginnen dit najaar in Parijs met zijn vaste cameraman Erik Messerschmidt; die ook het camerawerk voor de film Mank (2020) verzorgde. De hoofdrol wordt gespeeld door Michael Fassbender. Het zal de eerste keer zijn dat de twee samenwerken. Het script wordt geschreven door Andrew Kevin Walker, die eerder voor Fincher het scenario van Se7en (1995) schreef.

The Killer is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel uit 2018 van Alexis Nolent. De film wordt voor Netflix gemaakt. Fincher tekende een vierjarige deal met de streamingdienst.

I am playing with adapting a French graphic novel about an assassin. I am playing with…Robert Towne and I are trying to break a limited series, sort of a prequel to Chinatown. Jake Gittes' time in Chinatown with Lou Escobar. And I'm working on a show about film appreciation and about movies that I love, with guests I love, about movies that they love.

David Fincher in een DGA podcast

The Killer gaat over een norse, getroebleerde elitemoordenaar die zichzelf probeert te bevrijden van de politieke gevolgen die zijn opdrachten hebben veroorzaakt. Wanneer hij zich terugtrekt in Mexico, wordt hij teruggetrokken in een geopolitieke crisis tussen Cuba, Venezuela en de Verenigde Staten. The Killer is een grimmige, neo-noir geïnspireerd door de ware politieke acties in de jaren '70.

De vorige film van Fincher 'Mank' werd verdeeld ontvangen. De meeste films van hem kregen lovende kritieken en hij heeft een grote schare fans, maar Mank kon niet iedereen waarderen. Het was vooral een passieproject, waarbij hij het scenario van zijn overleden vader Jack kon omzetten in een zwart-witfilm over de complexe oude Hollywood-scenarist Herman J. Mankiewicz.

Het is onbekend hoelang de opnames gaan duren en wanneer de film op Netflix te zien zal zijn.

The Killer
'The Killer' is een film in het genre actie / misdaad.
Beeld: Still 'The Killer' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixThe Killer

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws