'Little Fires Everywhere'-regisseur Lynn Shelton overleden op 54-jarige leeftijd

'Little Fires Everywhere'-regisseur Lynn Shelton overleden op 54-jarige leeftijd
18 mei 2020 om 09:06

Regisseur Lynn Shelton is op 54-jarige leeftijd overleden. Ze is bekend van films als Humpday (2009), Your Sister's Sister (2011) en de recent verschenen adaptatie van Little Fires Everywhere (2020). Ze overleed aan een nog niet gediagnosticeerde bloedaandoening.

Sheltons partner, Marc Maron, vertelde dat ze na een week ziek te zijn geweest instortte.

Er was een nog niet bekende onderliggende aandoening. De artsen hebben haar niet kunnen redden. Ze hebben het geprobeerd en hard hun best gedaan.

Toen Shelton in de dertig was, startte ze met het maken van films. In veertien jaar tijd schreef en regisseerde ze acht speelfilms. Ze werkte voor meerdere van deze films samen met Mark Duplass, die aangaf dat hij "wenste dat we meer hadden gemaakt" en hij noemde haar creativiteit grenzeloos.

Daarnaast staan er credits voor de regie van afleveringen van series als Mad Men (2007–2015), GLOW (2017– ), Shameless (2011– ), New Girl (2011–2018) en The Mindy Project (2012–2017) op haar naam. Haar meest recente project was Little Fires Everywhere met Reese Witherspoon en Kerry Washington in de hoofdrollen. Witherspoon schreef op Twitter:

Ik ben helemaal in shock dat deze kleurrijke, getalenteerde en bezielde filmmaker niet meer bij ons is. Lynn was zo gepassioneerd over onze show.

Ook Washington prees Shelton en noemde haar een inspiratie. "Je kwam mijn leven in en gelijk veranderde alles in positieve zin."

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Little Fires Everywhere' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities Algemeen

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten