De eerste Nederlandse Netflix Original-film komt eraan

De eerste Nederlandse Netflix Original-film komt eraan
22 mei 2020 om 16:48

Netflix heeft de opdracht gegeven voor zijn eerste Nederlandse originele speelfilm, een misdaadkomedie. De film heeft nog geen titel, maar gaat over de aankomende rapper Richie Rich en zijn plan om de grootste hiphopartiest van Nederland te worden.

Het is een project van duo Shady El-Hamus en Jeroen Scholten van Aschat, die eerder samen De Libi (2019) maakten. Daarmee sleepten ze in 2019 een Gouden Kalf binnen. De twee zorgen samen voor het script van de nieuwe Netflix Original, en El-Hamus zal de film ook regisseren. De filmmakers zijn vereerd, aldus El-Hamus:

Het is een grote eer om als jonge filmmakers de kans te krijgen om de eerste Nederlandse Netflix-film te maken. De samenwerking met Netflix geeft ons de mogelijkheid om een film te maken voor een groter en wereldwijd publiek. Het vertrouwen dat we krijgen werkt heel motiverend. Het is een droom die uitkomt.

In de film wordt het hoofdpersonage, die droomt van het leven als hiphoplegende, slachtoffer van een gewelddadige overval en worden er vernederende beelden van hem verspreid. Dat levert hem reputatieschade op – en die kan hij echt niet gebruiken in de weg naar de hiphoptop. Scholten van Aschat ligt toe:

De film onderzoekt de strijd tussen wie je bent en wie je wilt zijn in een wereld waarin je online identiteit van groot belang is.

De film zal worden geproduceerd door Fiction Valley, die ook de productie van Mocro Maffia (2018– ) voor zijn rekening nam.

Beeld: Still 'De Libi' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Video on demand Netflix

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws