Opnames 'Avatar 2' volgende week hervat

Opnames 'Avatar 2' volgende week hervat
22 mei 2020 om 16:09

De makers van het langverwachte vervolg van Avatar (2009) hervatten de opnames voor het tweede deel volgende week. Het grootste deel van de entertainmentindustrie werd tijdelijk stilgelegd vanwege de pandemie en daarmee kwamen ook de opnames voor Avatar 2 (2021) tot een halt.

Maar volgende week vertrekt het team weer naar Nieuw-Zeeland en mogen de camera's weer gaan draaien. Dat liet producent Jon Landau weten met een post op Instagram. Bij een foto van een filmset met twee boten schreef hij:

Onze 'Avatar'-sets zijn er klaar voor, en we staan te springen om volgende week terug te gaan naar Nieuw-Zeeland. Ik kan niet wachten om er meer over te delen.

Ook de opnames van andere films die (deels) in Nieuw-Zeeland worden geschoten, mogen worden hervat. Dat liet de Nieuw-Zeelandse filmcommissie weten nadat hun gezondheids- en veiligheidsprotocollen werden goedgekeurd door de regering van Jacinda Ardern. Naast de film van James Cameron kan dus ook de productie van de serie The Lord of the Rings van Amazon binnenkort weer van start.

Maar de makers van Avatar 2 hebben de afgelopen tijd niet stilgezeten. Landau liet weten dat er in Californië hard gewerkt is aan de visual effects van de film:

We blijven werken aan de virtuele productie en aan de special effects, op veilige afstand. We doen ons best om de curve af te vlakken, en we hopen dat iedereen dat doet. We zullen updates over de film met jullie blijven delen. Blijf veilig en blijf gezond!

De release van Avatar 2 staat gepland op 15 december 2021.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Avatar 2' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsAvatar 2 (2021)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten