Van 'Twilight' tot arthouse en blockbuster: Robert Pattinsons interessante cv

Van 'Twilight' tot arthouse en blockbuster: Robert Pattinsons interessante cv
30 mei 2020 om 12:55

Van grote franchise tot obscure arthousefilm; er is niets wat Robert Pattinson niet op zijn cv heeft staan. Vandaag maken we je wegwijs in de projecten waar de acteur aan meegewerkt heeft waarin hij geen romantische 'leading man' was zoals in Remember Me of een vampier zoals in de Twilight-reeks.

Cosmopolis (2012)
5.1
De jonge multimiljonair Eric Packer reist met een limousine door het drukke Manhattan in een poging om zijn haren te laten knippen.

Regisseur David Cronenberg staat bekend om zijn gewelddadige, bizarre films. Door met hem samen te werken brak Pattinson effectief met het imago dat hij opgebouwd had door Twilight. Pattinson speelt een arrogante, rijke manager die ondanks rellen in de stad, per se zijn haar wil laten knippen. Wat volgt is een vervreemdende rit in een limousine om die kapper te bereiken.

Cosmopolis is te zien op Pathé Thuis.

The Lost City of Z (2016)
6.6
Aan het begin van de 20e eeuw ontdekt de legendarische avonturier Percy Fawcett op een van zijn tochten door het onontgonnen Amazonewoud restanten van een oude, ver ontwikkelde beschaving.

Hoewel Pattinson niet de hoofdrol vertolkt in James Grays' The Lost City of Z is hij ook daar bijna niet te herkennen als ontdekkingsreiziger Henry Costin met een lange baard. Net zoals Grays' geprezen Ad Astra (2019) van vorig jaar geen standaard sciencefiction was, is dit waargebeurde verhaal niet zomaar een ontdekkingstocht vol drama. In plaats daarvan is de sfeer even slepend als de reizen door de jungle van de ontdekkers.

The Lost City of Z is te zien op Netflix en Videoland.

Good Time (2017)
7.4
Na een mislukte bankoverval waarbij zijn jongere broer Nick (Ben Safdie) wordt opgepakt, begint Connie (Robert Pattinson) een bizarre rit door de New Yorkse onderwereld.

In deze originele bankovervalfilm probeert Pattinson als Connie zijn broer uit de gevangenis vrij te krijgen. In zijn in neon gedrenkte tocht komt hij op de bizarste plekken en ontmoet hij de origineelste personages. Deze film werd overladen met lof en zette ook de Safdie-broers als regisseurs nog meer op de kaart. Die reputatie bevestigden ze dit jaar nog met Netflix-film Uncut Gems (2019).

Good Time is te zien op Vitamine Cineville en Videoland.

High Life (2018)
5.8
Ver voorbij ons zonnestelsel en volledig geïsoleerd leven Monte en zijn dochter Willow aan boord van een ruimtevaartuig.

Met High Life van Claire Denis kon Pattinson weer een nieuw genre toevoegen aan zijn cv, namelijk dat van de ruimtefilm. In dit duistere psychologische verhaal onderzoekt Denis wat het met mensen doet als je in een kleine ruimte opgesloten raakt en naarstig op zoek bent naar een manier om de mensheid voort te kunnen laten bestaan. Verwacht als je deze film gaat kijken geen vrolijk verhaal, maar wel ijzersterk acteerwerk.

The Lighthouse (2019)
7.6
Het verhaal van twee vuurtorenwachters op een afgelegen en mysterieus eiland in Nieuw-Schotland in de jaren 1890.

De meest recente spraakmakende film waar Pattinson aan meewerkte is nu nog te zien in sommige bioscopen als ze weer openen. In Robert Eggers The Lighthouse zitten twee vuurtorenwachters vast op een eiland en worden ze langzaam gek. De film is in prachtig zwart-wit geschoten en waarschijnlijk krijg je na het kijken het idee dat je je quarantaine er toch nog best goed vanaf gebracht hebt.

Toekomstige projecten

Nu keert Pattinson terug naar grote projecten met Tenet (2020) van regisseur Christopher Nolan en The Batman (2021) van Matt Reeves. Toch laat hij ook de arthousefilms nog niet achter zich, want het lijkt erop dat de samenwerking met Claire Denis dusdanig goed bevallen is dat hij terugkeert voor haar nieuwe project The Stars at Noon (2021).

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Copyright Universal Pictures International

Meer over:

Films Celebrities

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten