Vanavond op tv: Oscarwinnende film 'The Revenant' met Leonardo DiCaprio

Vanavond op tv: Oscarwinnende film 'The Revenant' met Leonardo DiCaprio
30 mei 2020 om 16:59

Elke dag lichten we de beste film op tv voor je uit, waardoor het kiezen van een film nog makkelijker wordt. Vanavond is onze tv-filmtip de Amerikaanse biografische western The Revenant (2015) van Alejandro G. Iñárritu.

The Revenant is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2002 van Michael Punke dat weer gebaseerd is op het verhaal van de pelsjager Hugh Glass. In de film wordt in 1823 jager Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) diep in de Amerikaanse wildernis voor dood achtergelaten door John Fitzgerald (Tom Hardy), een onbetrouwbaar lid van zijn gezelschap.

Met alleen zijn wil als wapen, begint Glass aan een meedogenloze missie. Hij moet zich een weg zien te banen door een levensgevaarlijke omgeving en een strenge winter en onderling strijdende stammen overleven om wraak te kunnen nemen op Fitzgerald.

Bekijk hier de trailer van The Revenant:

The Revenant is vanavond om 20.00 uur te zien op Veronica. De film werd twaalfmaal genomineerd voor een Oscar en won er drie, die voor regie, acteur en camerawerk.

Wil je meer lezen over de film, bekijk dan hier onze recensie, geschreven door Joris Regterschot. Joris schreef over de film onder meer:

'The Revenant' vertelt het waargebeurde verhaal over overleven en buitengewone kracht van de menselijke geest. [..] Alejandro González Iñárritu weet dit op zo'n manier neer te zetten dat het lijkt alsof je als kijker zelf in de film zit en je compleet wordt meegezogen in het verhaal.

Heb je The Revenant al gezien? Bekijk dan het overzicht van alle films op tv.

The Revenant (2015)
8.0
1823. Diep in de Amerikaanse wildernis wordt jager Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) voor dood achtergelaten door John Fitzgerald (Tom Hardy), een onbetrouwbaar lid van zijn gezelschap.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'The Revenant' via TMDb

Meer over:

Televisie FilmsThe Revenant (2015)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten