Pixar maakt voor het eerst film met homoseksuele hoofdpersoon

Pixar maakt voor het eerst film met homoseksuele hoofdpersoon
26 mei 2020 om 15:59

Out (2020), een korte film gemaakt door Steven Hunter, maakt deel uit van de serie Spark Shorts van de animatiestudio, die een platform biedt aan ondervertegenwoordigde verhalen en makers.

De film gaat over de interne strijd van een man die niet uit de kast durft te komen naar zijn ouders, maar laat ook zien dat Greg zich steeds beter thuis voelt bij zichzelf en trots is op wie hij is. De blurb van de short luidt:

Op een gemiddelde dag is Gregs leven gevuld met familie, liefde en met zijn onstuimige hond - maar ondanks dit alles heeft hij een geheim. Vandaag is het echter anders. Met wat hulp van de hond en een beetje magie leert Greg dat hij niets te verbergen heeft.

Regisseur Steven Hunter is een animator bij Pixar, en werkte onder andere mee aan Monsters, Inc. (2001), Finding Nemo (2003), WALL·E (2008) en Toy Story 4 (2019).

Jeremy Blacklow van de Amerikaanse LGBTQ-belangengroep GLAAD schreef afgelopen vrijdag op zijn blog over de nieuwse Pixar short:

Met 'Out' laten Disney en Pixar zien dat er plek en publiek is voor hartverwarmende verhalen over mensen die hun eigen innerlijke kracht vinden, ondanks de uitdagingen die het leven soms biedt. De release van 'Out' is een enorme stap vooruit voor The Walt Disney Company: ze laten zien dat alle verhalen over liefdevolle koppels en families welkom zijn - ook die van de LGBTQ+-gemeenschap.

Je kunt Out en andere Spark Shorts films kijken op Disneys streamingplatform Disney+.

Out (2020)
7.7
Op een normale dag is Gregs leven gevuld met familie, liefde en een onstuimige kleine hond, maar ondanks dit alles heeft Greg een geheim.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Out' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Films Disney+Out (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten