Pablo Larraíns 'Spencer' met Kristen Stewart is vanaf november in Nederland in de bioscoop te zien

Pablo Larraíns 'Spencer' met Kristen Stewart is vanaf november in Nederland in de bioscoop te zien
21 september 2021 om 10:45

Dramafilm Spencer (2021) met Kristen Stewart in de hoofdrol is vanaf donderdag 11 november in Nederland in de bioscoop te zien. Dat heeft distributeur The Searchers zojuist bekendgemaakt.

Er was eerst sprake van dat de film pas begin 2022 zou verschijnen, maar zo lang hoeven we gelukkig niet te wachten. Spencer draait om het bekoelde huwelijk van prinses Diana en prins Charles en speelt zich af tijdens de kerstdagen op het landgoed van de koningin in Sandringham. In deze periode besluit Diana dat haar liefdeloze huwelijk niet werkt, en dat het tijd is om iets te veranderen. De makers van de film benadrukken dat het verhaal fictief is, en slechts een interpretatie van wat er tijdens die noodlottige dagen gebeurd zou kunnen zijn.

De film is geregisseerd door de Chileense regisseur Pablo Larraín, die we kennen van zijn dramafilms No (2012), Ema (2019), Neruda (2016) en het biografische drama Jackie (2016) over Jackie Kennedy. Hij werkte voor Spencer samen met scenarioschrijver Steven Knight. Kristen Stewart speelt de hoofdrol van Diana in de film, en daarnaast spelen ook Sean Harris, Sally Hawkins en Timothy Spall grote rollen in Spencer.

Spencer (2021)
6.7
Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles is al lang bekoeld. Ondanks geruchten over affaires en een echtscheiding gaan de kerstfestiviteiten door op het landgoed van de koningin in Sandringham.

Spencer is vanaf donderdag 11 november in de bioscoop te zien. Wil je nu al naar de bioscoop? Hier vind je ons overzicht van de populairste films die nu draaien.

Beeld: Still 'Spencer' via TMDb
Tekst: The Searchers

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsSpencer (2021)

Lees ook:

Meer bioscoop

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws