Filmmakers in Hong Kong slaan handen ineen voor film over COVID-19

Filmmakers in Hong Kong slaan handen ineen voor film over COVID-19
1 juni 2020 om 14:00

De Hong Kong Performing Artists Association en de Hong Kong Film Workers Association hebben de handen ineengeslagen om een film te maken gebaseerd op de pandemie.

Nu de wereld zich langzaam herstelt van de gevolgen van het coronavirus en de bijkomende crisis, worden er overal inspanningen geleverd om het leven en de economie weer op gang te brengen.

De amusementsindustrie van de eilandstaat ligt al bijna zes maanden stil en dat heeft ervoor gezorgd dat veel mensen die normaliter in de industrie werken al een half jaar werkloos thuis zitten. Tien productiehuizen maken geld vrij voor het produceren van deze film. Het is de bedoeling dat er door het maken van de film banen worden gecreëerd voor de mensen die door het virus en de crisis getroffen zijn.

Ook de Hongkongse miljardair Joseph Lau doneerde 5 miljoen HKD, omgerekend ruim drie ton, om de mensen in de creatieve industrie financieel bij te staan. Louis Koo, de voorzitter van de Hong Kong Performing Artists Association, liet weten dankbaar te zijn voor alle steun:

Alleen met steun en doorzettingsvermogen komen we hier als industrie doorheen.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Films

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten