Sylvester Stallone neemt ons mee naar de wereld van 'Rocky'

Sylvester Stallone neemt ons mee naar de wereld van 'Rocky'
1 juni 2020 om 12:51

Filmregisseur en scenarioschrijver Derek Wayne Johnson brengt binnenkort een nieuwe documentaire uit gebaseerd op de legendarische Rocky-franchise. De voice-over wordt verzorgd door Sylvester Stallone himself.

De documentaire draagt de titel 40 Years Rocky: The Birth of a Classic en duikt in het maakproces van het boksdrama. Stallone zelf geeft zijn fans een intiem kijkje achter de schermen van de film die hem in 1976 tot een ster maakte. Met nooit eerder vertoonde beelden schetst 40 Years of Rocky: The Birth of a Classic (2020) hoe Stallone van een vrij onbekende acteur veranderde in de hoofdrolspeler van een van de grootste franchises aller tijden.

40 Years of Rocky: The Birth of a Classic (2020)
8.5
Meer dan veertig jaar na de release van Rocky (1976) vertelt Sylvester Stallone over het maken van de geliefde klassieker die hem tot een icoon maakte.

Inmiddels zijn er acht films gemaakt binnen de franchise, waaronder twee Creed-films met Michal B. Jordan, en gaan ze al ruim 40 jaar mee. De oorspronkelijke Rocky werd uitgebracht in 1976. Ondanks een budget van slechts 1 miljoen dollar bracht de film destijds ruim 255 miljoen dollar op en werd hij voor 10 Academy Awards genomineerd. Daarvan namen de makers drie prijzen mee naar huis, waaronder Best Picture.

Over de documentaire zegt regisseur Johnson:

De documentaire is een gouden greep voor zowel de Rocky-fans als het algemene publiek. Het is een charmant stukje filmgeschiedenis dat door Rocky zelf wordt verteld, op een intieme en soms emotionele wijze. We zijn trots op de film. Het publiek kan nieuwe verhalen en nieuwe beelden verwachten die ze nog nooit eerder hebben gezien.

40 Years Rocky: The Birth of a Classic zal op 9 juni in première gaan.

Films binnen de 'Rocky'-franchise

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Rocky' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities Films40 Years of Rocky: The Birth of a Classic (2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten