Videoland op zoek naar nieuwe horrorverhalen van Nederlandse bodem

Videoland op zoek naar nieuwe horrorverhalen van Nederlandse bodem
28 september 2021 om 10:55

Videoland roept scenarioschrijvers op om hun engste horrorverhalen in te sturen naar Videoland Academy, waarvan vervolgens de beste verfilmd zullen worden. "De verhalen mogen zowel fantastisch als realistisch van aard zijn," aldus de streamingdienst.

Ben jij nooit onder de indruk van horrorfilms en heb je een eng idee (met een Nederlands randje) voor een eigen horrorverhaal? Werk dit idee dan maar snel uit, want voor 5 december wil Videoland de verhalen op de plank hebben liggen. Een schrijfopleiding of opleiding aan de filmschool is niet vereist, maar enige ervaring door te hebben gewerkt aan minimaal één gerealiseerd scenario wel.

Bekijk hier de oproep van Videoland:

De films die ontstaan uit het project gaan in première tijdens het Nederlands Film Festival en IDFA in 2023 en zijn daarna exclusief te zien bij Videoland. De streamingdienst staat werkelijk open voor alles en geeft ons een aantal ideeën om ons op weg te helpen.

De verhalen mogen vallen binnen de verscheidene subgenres van horror. Denk bijvoorbeeld aan komische horror (Shaun of the Dead (2004)), psychologische horror (The Silence of the Lambs (1991)), post-apocalyptische horror (A Quiet Place (2018), The Silence (2019)) en folk horror (The Witch (2015), Midsommar (2019)). Daarnaast kunnen de verhalen ook ingaan op sociaal-maatschappelijke kritieken en thema's, zoals dit bijvoorbeeld in Get Out (2017) wordt gedaan.

Uit Videoland Academy zijn al de eerste films ontstaan. Zo zijn vanaf afgelopen maandag de sciencefictionfilms Verdwenen Dagen (2021), De Sterfshow (2021) en Indringer (2021) te zien.

Beeld: Via depositphotos
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Videoland

Lees ook:

Meer Videoland

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws