Krishnendu Majumdar nieuwe voorzitter BAFTA

Krishnendu Majumdar nieuwe voorzitter BAFTA
2 juni 2020 om 11:22

Tv-producent Krishnendu Majumdar is bevestigd als de nieuwe voorzitter van de British Academy of Film and Television Arts. Daarmee is hij in de geschiedenis van 73 jaar BAFTA de eerste persoon van kleur die deze rol zal bekleden, én is hij de jongste voorzitter die de academie de afgelopen 35 jaar had.

De beslissing werd gisteravond genomen op de jaarlijkse algemene vergadering van BAFTA, die dit jaar digitaal plaatsvond. Majumdar is een jaar lang plaatsvervangend voorzitter geweest en zijn nieuwe voorzitterschap geldt voor de komende drie jaar. Hij volgt de producent van 1917 (2019) Pippa Harris op, die verder gaat als plaatsvervangend voorzitter. In een verklaring zei Majumdar:

Dit jaar is voor veel mensen die in onze industrie werkzaam zijn een moeilijke en turbulente tijd geweest. Ik wil dat de BAFTA in het hart van de wederopbouw van de industrie na COVID-19 staat, en om dat te bereiken werk ik samen met Pippa en de rest van BAFTA's getalenteerde en toegewijde personeel. Het is van vitaal belang dat we mensen van alle afkomsten, klassen en genders ondersteunen. Diversiteit en inclusie zijn cruciaal voor BAFTA, en we zullen een leider zijn en blijven voor echte verandering in onze industrie.

BAFTA heeft onlangs bekendgemaakt het beleid rondom hun filmprijzen te verbeteren, na wijdverbreide kritiek op hun gebrek aan diversiteit eerder dit jaar.

Majumdar is al 14 jaar nauw betrokken bij BAFTA. Hij was voorzitter van de Learning and New Talent Committee (2006-2010), voorzitter van de Television Committee (2015-2019) en negen jaar lang lid van de Board of Trustees.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Algemeen

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten