Makers 'Squid Game' beschuldigen tv-programma van plagiaat

Makers 'Squid Game' beschuldigen tv-programma van plagiaat

De Koreaanse serie Squid Game (2021) werd binnen een mum van tijd wereldwijd immens populair en daar hoopt iedereen natuurlijk een graantje van mee te pikken voor zover dat mogelijk is. Zo ook de Chinese streamingdienst Youku. Zij maakten een tv-programma dat veel gelijkenissen heeft met de populaire serie en dat is niet onopgemerkt gebleven. De makers van Squid Game beschuldigen Youku van plagiaat.

Afgelopen woensdag presenteerde Youku hun nieuwe programma met de titel Squid's Victory. Niet alleen de naam doet denken aan Squid Game, maar ook de poster leek verdacht veel op de Squid Game-poster. Zelfs de symbolen komen overeen. In dit nieuwe programma is het de bedoeling dat deelnemers de strijd met elkaar aangaan door middel van kinderspelletjes.

Het programma kreeg intense reacties en verontschuldigde zich daarop onmiddelijk. De makers van Squid's Victory stelden dat de poster slechts een klad versie was en dat ze de naam zouden aanpassen naar Victory. Op de nieuwe poster zijn de inmiddels beroemde symbolen niet meer te zien.

Ondanks de verontschuldiging, geloven fans van de Koreaanse serie er niet zo in. Het is niet de eerste keer dat Chinese producenten beschuldigd zijn van plagiaat van Koreaanse tv-programma's. Eerder zouden ze het Koreaanse programma Show Me The Money al hebben gekopieerd.

Squid Game (2021)
8.1
456 deelnemers zetten hun levens op het spel voor de winst van 45,6 miljard in de prijzenpot. Wie faalt, sterft.
Beeld: Still 'Squid Game' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Series Algemeen Video on demand NetflixSquid Game (2021)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws