Vanavond op tv: de absolute aanrader 'Se7en' van David Fincher

Vanavond op tv: de absolute aanrader 'Se7en' van David Fincher
5 juni 2020 om 17:36

Elke dag lichten we de beste film op tv voor je uit, zodat het kiezen van een film nog makkelijker wordt. Vanavond is onze tv-filmtip de absolute aanrader Se7en (1995), geregisseerd door David Fincher, met Brad Pitt, Morgan Freeman, Kevin Spacey en Gwyneth Paltrow in de hoofdrollen.

In Se7en heeft detective William Somerset (Morgan Freeman) nog één week te gaan voor hij met pensioen gaat. Ondertussen moet hij zijn jonge opvolger, de enthousiaste David Mills (Brad Pitt), opleiden. Dan wordt Somerset geconfronteerd met de meest gruwelijke seriemoordenaar uit zijn hele loopbaan. In de daarop volgende, slopende dagen blijven de moorden slachtoffers eisen. Voor Somerset, een belezen man, begint het dan opeens te dagen…

Se7en is een duistere thriller die zich afspeelt in een regenachtige, donkere stad. De sombere cinematografie, de speciale make-up en de smerige, vervallen sets met maar weinig lampen, zorgen voor een mysterieuze neo noir-stijl en een claustrofobische sfeer.

Se7en (1995)
8.6
Detective William Somerset (Morgan Freeman) heeft nog één week te gaan voor hij met pensioen gaat. Ondertussen moet hij zijn jonge opvolger, de enthousiaste David Mills (Brad Pitt), opleiden.

Kom alvast in de stemming door het bekijken van de trailer hieronder:

De editor van Se7en, Richard Francis-Bruce werd genomineerd voor een Oscar en scenarioschrijver Andrew Kevin Walker werd genomineerd voor een BAFTA. De film is om 20:30 te zien op Veronica!

Heb je Se7en al gezien? Bekijk dan het overzicht van alle films op tv.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Se7en' via TMDb

Meer over:

Televisie FilmsSe7en (1995)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten