Aaron Sorkin reageert op kritiek over casting Nicole Kidman als Lucille Ball in 'Being the Ricardos'

Aaron Sorkin reageert op kritiek over casting Nicole Kidman als Lucille Ball in 'Being the Ricardos'

Sinds regisseur Aaron Sorkin bekendmaakte dat hij Nicole Kidman castte als de filmster Lucille Ball in zijn nieuwe film Being the Ricardos (2021), krijgt hij vanuit meerdere hoeken kritiek. Kidman zou niet de beste keuze zijn en fans hadden gehoopt Debra Messing opnieuw als Ball te zien net als in Will & Grace (1998–2006). Sorkin reageert nu op de kritiek.

Al sinds 2015 werkt Sorkin aan een film over het leven van Lucille Ball en haar man Desi Arnaz. In januari van dit jaar begonnen de opnames en werd bekendgemaakt dat Kidman te zien zou zijn als Ball, Javier Bardem als Arnaz en J.K. Simmons en Nina Arianda als William Frawley en Vivian Vance. Sorkin legt uit hoe het castingproces verlopen is

Ik maak me niet druk om wat het publiek verwacht. Ik ben er namelijk zeker van dat als de film eenmaal uit is, iedereen hetzelfde gevoel over Kidman in de rol van Ball zal hebben als ik. Ik vind dat Kidman Ball uitstekend heeft geïmiteerd. Hetzelfde geldt voor Simmons, Bardem en Arianda. Het was voor mij niet belangrijk iemand te vinden die op Ball lijkt, vooral omdat Lucille Ball zelf niet op 'Lucy Ricardo' lijkt.

Sorkin wilde dat Kidman zelf iets unieks toevoegde aan haar personage. Hij heeft er absoluut geen spijt van haar gekozen te hebben voor de rol. Nog iets meer dan een maand te gaan en dan is het resultaat te bewonderen.

Being the Ricardos is vanaf 21 december te zien op Amazon Prime Video

Being the Ricardos (2021)
6.5
Tijdens een productieweek van 'I Love Lucy' — van de leessessie op maandag tot de opnames met publiek op vrijdag — spelen zich meerdere persoonlijke en professionele crises af voor Lucille Ball (Nicole Kidman) en Desi Arnaz (Javier Bardem) die hun show, carrières en huwelijk op het spel zetten in een achter-de-schermen-drama van schrijver en regisseur Aaron Sorkin.
Beeld: Still 'Being the Ricardos' via Amazon Prime Video
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Films Video on demand Amazon Prime VideoBeing the Ricardos (2021)

Meer Amazon Prime Video

Meer Amazon Prime Video

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws