Nieuw op Netflix: avontuurlijke documentaire '14 Peaks: Nothing Is Impossible'

Nieuw op Netflix: avontuurlijke documentaire '14 Peaks: Nothing Is Impossible'

De meeslepende documentaire 14 Peaks: Nothing Is Impossible (2021) over een bijzondere bergbeklim-uitdaging is vanaf vandaag te zien op Netflix. In de film volgen de Nepalese Nirmal "Minsdai" Purja en zijn uitdagende missie.

Purja is namelijk bezig met een project dat hij "Project Possible" noemt. Hij is van plan om alle 14 bergen ter wereld die hoger zijn dan 8000 meter te beklimmen, binnen zeven maanden. Dat is nogal ambitieus, want het vorige record staat op maar liefst zeven jaar. Samen met een team bekwame Sherpa's trotseert hij de Mount Everest, K2 en andere iconische pieken. Onderweg krijgen ze te maken met extreme weersomstandigheden, moeilijke beslissingen en emotionele kwesties.

Netflix beschrijft de documentaire als: "Een spannend verhaal vol actie over moed, doorzettingsvermogen en het verleggen van de grenzen van het menselijk uithoudingsvermogen". De film is geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Torquil Jones en geproduceerd door Jimmy Chin en Elizabeth Chai Vasarhelyi.

14 Peaks: Nothing Is Impossible (2021)
7.7
De onverschrokken Nepalese bergbeklimmer Nimsdai Purja begint aan een schijnbaar onmogelijke zoektocht om in zeven maanden alle 14 bergtoppen van 8.000 meter te beklimmen.

14 Peaks: Nothing Is Impossible is vanaf vandaag te zien op Netflix. Het volledige aanbod van Netflix vind je hier.

Beeld: Still '14 Peaks: Nothing is Impossible' via Netflix
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Netflix14 Peaks: Nothing Is Impossible (2021)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws