Elliot Page gaat Italiaanse documentaire over gendertransitie produceren

Elliot Page gaat Italiaanse documentaire over gendertransitie produceren

Acteur, producent en activist Elliot Page is als uitvoerend producent toegetreden tot het team acher Nel Mio Nome (of Into My Name), de nieuwe film van de Italiaanse regisseur Nicolò Bassetti die dit jaar te zien zal zijn op het Berlin International Film Festival.

De film, die in première gaat in het Panorama-programma van het filmfestival, is een documentaire die een coming-of-age-verhaal vertelt van vier vrienden die belangrijke keerpunten delen uit hun leven en in hun gendertransitie. Het project is deels gebaseerd op de eigen ervaring van regisseur Bassetti, die de transitie van zijn zoon Matteo van dichtbij meekreeg.

De protagonisten van de documentaire zijn Nico, Leo, Andrea en Raff, een hechte groep vrienden in Bologna, Italië. De vier denken allemaal al lang na over hun genderidentiteit, maar begonnen op een ander moment aan hun genderbevestigende transitie. De film volgt de vrienden tijdens verschillende cruciale periodes in hun leven.

De film wordt geproduceerd door Bassetti's bedrijf Nuovi Paesaggi Urbani en Lucia Nicolai en Marcello Paolillo's Art of Panic, en krijgt daar dus nu als uitvoerend producent niemand minder dan Elliot Page. Page zei in een verklaring over de aankomende film:

Wat ik mooi vind aan Nel Mio Nome is de manier waarop het zo kunstig en opzettelijk alle verschillende stukjes die iemands identiteit vormen, presenteert. Het is een meditatie over trans-menselijkheid, en ik heb nog nooit een film als deze gezien. De wetenschap dat Bassetti tijdens de productie nauw overleg heeft gepleegd met zijn zoon vind ik fantastisch, en ik denk dat die doorleefde ervaring en inbreng duidelijk naar voren komen in het perspectief van de film. Ik voel me vereerd om aan deze documentaire mee te werken en kan niet wachten tot iedereen hem ziet.

Elliot Page

Bassetti is ook blij met zijn nieuwe uitvoerend producent. Hij wil het verhaal zo goed mogelijk vertellen, en daarom is het fijn om mensen in de ploeg te hebben die weten waar de pijnpunten en nuances liggen:

Mijn persoonlijke ervaring als ouder heeft mij als regisseur in staat gesteld om de nodige zelfverzekerdheid te vinden om de hoofdrolspelers van dit verhaal te benaderen, om me in hun emoties te verdiepen en een intieme relatie op te bouwen die op vertrouwen en samenwerking is gebouwd. Ik ben Elliot echt dankbaar dat hij zijn doorleefde perspectief heeft toegevoegd, en dat we zo samen deze film de wereld in kunnen sturen.

Nicolò Bassetti

Nel Mio Nome gaat halverwege februari in première op het filmfestival van Berlijn. Het is nog niet bekend wanneer de documentaire in Nederland te zien zal zijn.

Beeld: Still 'Into My Name' via Nuovi Paesaggi Urbani
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Celebrities

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws