Studio Ghibli-films komen naar Netflix

Studio Ghibli-films komen naar Netflix
20 januari 2020 om 17:07

Netflix heeft de rechten voor het streamen van Studio Ghibli's collectie met veelgeprezen animatiefilms bemachtigd. Vanaf 1 februari komen 21 films van de Japanse filmstudio naar Netflix in onder andere Nederland, volgens de regionale Twitter-accounts van de streamingdienst.

De eerste groep van films zal bestaan uit My Neighbor Totoro (1988) en Kiki's Delivery Service (1989). Een tweede groep, met onder andere Princess Mononoke (1997) en het Academy Award-winnende Spirited Away (2001), wordt een maand later toegevoegd, op 1 maart. De laatste groep films, waaronder Howl's Moving Castle (2004), zal op 1 april op Netflix te zien zijn. De films zullen in 28 talen worden ondertiteld en in 20 talen worden nagesynchroniseerd.

De aankondiging van Netflix zelf, op hun kanaal van Netflix Australië:

Tot voor kort bood Studio Ghibli zijn films in geen enkel digitaal formaat aan, ook niet om te downloaden, maar het neemt dit jaar dus stappen om ze beschikbaar te maken naast de reeds bestane versies op dvd en blu-ray.

Studio Ghibli-producent Toshio Suzuki:

Er zijn tegenwoordig diverse manieren voor een film om een groot publiek te bereiken. We hebben naar onze fans geluisterd en hebben de definitieve beslissing genomen om onze filmcatalogus on-demand beschikbaar te maken om gestreamd te worden. We hopen dat mensen over de hele wereld de wereld van Studio Ghibli zullen ontdekken door deze ervaring.

Dit is de volledige lijst van Studio Ghibli-films met de data waarop ze de komende drie maanden op Netflix uitgebracht zullen worden:

1 februari

1 maart

1 april

Beeld: Still uit 'Spirited Away' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Video on demand Netflix

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…