Hugo Weaving bevestigt de afwezigheid van Agent Smith in 'The Matrix 4'

Hugo Weaving bevestigt de afwezigheid van Agent Smith in 'The Matrix 4'
21 januari 2020 om 17:20

Hugo Weaving's Agent Smith was een van de meest iconische karakters uit de The Matrix-franchise. In de oorspronkelijke trilogie - The Matrix (1999), The Matrix Reloaded (2003) en The Matrix Revolutions (2003) - was Smith de centrale schurk die er alles aan deed om hoofdpersoon Thomas 'Neo' Anderson, de wereld en de Matrix uit te roeien. Maar helaas zal Hugo Weaving niet terugkeren in The Matrix 4 (2021).

In een recent interview met Time Out werd hij gevraagd of hij betrokken zou zijn bij The Matrix 4, waar hij verklaarde:

Nee, dat ben ik niet (…). Het is jammer, maar eigenlijk had ik dit aanbod [voor het nieuwe toneelstuk The Visit] en toen kwam het aanbod van The Matrix, dus ik wist dat het ging gebeuren, maar ik wist de speeldata toen nog niet (…). Ik had contact met [regisseur] Lana Wachowski, maar uiteindelijk besloot ze dat de speeldata niet zouden gaan werken (…). Ze gaan verder zonder mij.

De Australische acteur - ook bekend om zijn rollen als Elrond in de The Lord of the Rings-films en als Red Skull in Marvel's Captain America: The First Avenger (2011), leek gezien het interview dus zelf ook erg teleurgesteld.

The Matrix 4 wordt waarschijnlijk uitgebracht op 21 mei 2021 en ziet de terugkeer van de franchiseveteranen als Keanu Reeves (Neo), Carrie-Anne Moss (Trinity) en Jade Pinkett Smith (Niobe) naast de nieuwe toevoegingen Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Neil Patrick Harris, Jonathan Groff en Toby Onwumere, Max Riemelt en Erendira Ibarra (uit de serie Sense8 (2015– )).

Beeld: Still uit 'The Matrix Revolutions' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsThe Matrix 4 (2021)

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…