Aankondiging nieuwe film van Scorsese met De Niro en DiCaprio

Aankondiging nieuwe film van Scorsese met De Niro en DiCaprio
22 januari 2020 om 09:24

Martin Scorsese is zonder twijfel een van de grootste filmregisseurs ooit. Hij heeft meerdere klassiekers gemaakt en heeft zijn talenten recent opnieuw laten zien in zijn laatste film The Irishman (2019) met o.a. Robert De Niro. Hoewel die film voelt als een perfecte laatste film in hun samenwerking als regisseur en acteur, zal het niet de laatste film zijn die ze samen maken.

Tijdens de Screen Actors Guild Awards werd namelijk bevestigd dat Scorsese een nieuwe film met De Niro binnenkort zal gaan regisseren. Naast De Niro zal ook Leonardo DiCaprio zijn kunsten gaan vertonen. Tijdens de awards werd Robert De Niro door Leonardo DiCaprio bekroond met de Lifetime Achievement Award. DiCaprio besvestigde toen dat ze samen zouden werken aan de film:

Ik heb zoveel geleerd van hen beiden. Ik heb het geluk dat ik ze collega’s mag noemen, Bob [Robert De Niro] sinds 'This Boy's Life' en Marty [Martin Scorsese] sinds 'Gangs of New York'. En na 30 jaar, is het een echte eer om weer samen te werken met Bob in Martin Scorsese's aankomende drama 'Killers of the Flower Moon'.

De nieuwe film Killers of the Flower Moon (2021) wordt gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek uit 2017 van David Grann, met een script door Eric Roth. Het boek onderzoekt een reeks moorden op leden van de Osage Native American-stam in Oklahoma in de jaren 1920. Het Osage-volk was de wettige eigenaar van land waarin veel olie werd ontdekt, maar er ontstond een conflict tussen de Indianen en anderen die veel geld zagen in de olie, wat leidde tot ten minste 20 moorden op leden van de Osage-stam. Het onderzoek naar de moorden was een belangrijke zaak voor de relatief nieuw gevormde FBI.

Het lijkt daarmee een perfect verhaal voor Martin Scorsese om mee aan de slag te gaan samen met de supersterren Robert De Niro en Leonardo DiCaprio.

Beeld: Still uit 'The Irishman' via Filmdepot
Tekst: Bron

Meer over:

FilmsKillers of the Flower Moon (2021)

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…