'The Witcher' op weg om Netflix-record te verbreken, maar niet iedereen is overtuigd

'The Witcher' op weg om Netflix-record te verbreken, maar niet iedereen is overtuigd
22 januari 2020 om 14:08

Netflix heeft kijkcijfers onthuld voor enkele grote releases die de afgelopen maanden op het platform zijn verschenen, maar critici zijn niet onder de indruk van de manier waarop ze tot stand zijn gekomen.

Na het onthullen van de kijkcijferrecords van de Netflix Original-film Murder Mystery (2019), met Adam Sandler en Jennifer Aniston en het derde seizoen van de Netflix-Original-serie Stranger Things (2016– ) – wat daardoor uitgegroeide tot de meest succesvolle tv-serie aller tijden – heeft de streamingdienst nu de cijfers van de nieuwe serie The Witcher (2019– ) bekendgemaakt.

Wederom claimt Netflix een kijkcijferrecord in handen te gaan krijgen. Volgens Netflix staat dit eerste seizoen van The Witcher namelijk op het punt om het meest bekeken eerste seizoen in de geschiedenis van de dienst te worden.

Bekijk hier de trailer van The Witcher:

Netflix heeft de cijfers vrijgegeven in een brief naar haar aandeelhouders, waarin onthuld werd dat 76 miljoen huishoudens "kozen om te kijken" naar de serie in de eerste vier weken sinds de serie beschikbaar is.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de dienst niet voor al haar titels kijkcijfers naar buiten brengt en dit dus alleen doet voor haar meest succesvolle films en series. Daarnaast is het niet onbelangrijk om te kijken naar hoe de dienst tot haar cijfers komt.

In het verleden telde de dienst een weergave wanneer een gebruiker ten minste 70 procent van een titel had gestreamd, maar nu registreert Netflix een weergave wanneer een account ten minste twee minuten van een film of tv-serie heeft gekeken. Netflix is er namelijk van overtuigd dat als iemand twee minuten van iets kijkt, hij een bewuste keuze heeft gemaakt om het aan te houden. Hierbij wordt geen rekening gehouden met autoplay.

Andere titels die door deze manier van meten hoog scoren en waarvoor Netflix cijfers heeft uitgebracht zijn onder meer: Michael Bay’s film 6 Underground (2019) (83 miljoen), YOU (2018– ) (54 miljoen) en The Crown (2016– ), waarvan de dienst beweert dat de serie al door meer dan 70 miljoen huishoudens is bekeken sinds het derde seizoen te zien is.

Beeld: Still uit de serie 'The WItcher' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series NetflixThe Witcher (2019– )

Reacties


Laatste nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten

Laatste recensies

Meer recensies…