Alison Brie heeft spijt van haar rol in 'BoJack Horseman'

Alison Brie heeft spijt van haar rol in 'BoJack Horseman'
29 juni 2020 om 16:06

Alison Brie, ook bekend als Annie in Community (2009–2015), heeft spijt dat ze als blanke actrice de stem inspreekt van de Vietnamese Diane Nguyen in BoJack Horseman (2014–2020). "Achteraf had ik het het liever niet gedaan," schrijft ze op Instagram.

Vanwege de huidige discussies omtrent racisme wordt er met een kritische blik gekeken op de manier waarop films en series hiermee omgaan. Zo stopte onlangs Mike Henry met het inspreken van Cleveland Brown in Family Guy (1999– ), omdat hij vindt dat een donker iemand dit zou moeten doen.

Ook Brie heeft spijt dat ze de rol insprak en niet iemand met een Vietnamese achtergrond.

Ik zie nu in dat gekleurde mensen gekleurde personages moeten inspreken. We hebben de plank misgeslagen bij de Vietnamese gemeenschap in Amerika en dat spijt mij. Ik steun alle stemacteurs die hun rollen neerleggen om ruimte te maken voor mensen met een andere achtergrond. Ik heb veel van hen geleerd.

Ook de maker van de serie, Raphael Bob-Waksberg, spreekt zich uit over de rol van Brie. Hij is het met haar eens en geeft toe dat ze een Vietnamese stemactrice hadden moeten aannemen. Ze werkten enkel met een Vietnamese consulent voor de aflevering dat Diane het land bezoekt.

Alle zes de seizoen van BoJack Horseman zijn nu op Netflix te bekijken.

BoJack Horseman (2014–2020)
8.7
Als legendarische tv-ster van een jaren 90 tv-serie heeft Bojack Horseman tegenwoordig moeite zichzelf niet te verliezen in alcohol, onenightstands en depressies.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'BoJack Horseman' via Netflix
Tekst: Bron

Meer over:

Celebrities SeriesBoJack Horseman (2014–2020)

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten