Bradley Cooper maakt film voor Netflix over componist Leonard Bernstein

Scorsese, Spielberg en Todd Phillips zijn co-producenten

Bradley Cooper maakt film voor Netflix over componist Leonard Bernstein
22 januari 2020 om 17:18

Netflix gaat met Bradley Cooper samenwerken aan een nog titelloze film over de iconische Amerikaanse componist Leonard Bernstein. Net zoals hij deed in A Star Is Born (2018), zal Bradley Cooper de film regisseren, produceren en er zelf in acteren. Het script voor de film heeft hij samen met Josh Singer (Spotlight (2015)) geschreven.

Volgens Deadline zal Cooper het verhaal van Bernstein vertellen met als uitgangspunt de gecompliceerde relatie met zijn vrouw, de Chileense actrice Felicia Montealegre. Vandaag de dag wordt Bernstein herinnerd door zijn levendige, meeslepende orkeststukken, waarvan de musical West Side Story, de opera Candide en de Oscar-genomineerde filmmuziek voor On the Waterfront (1954) het bekendste zijn.

Bradley Cooper zal worden bijgestaan door vele coproducenten, waaronder grote namen als Martin Scorsese, Steven Spielberg en Todd Phillips. De productie van de film zal begin volgend jaar starten.

Voor Netflix zal deze titel belangrijk zijn voor hun aanbod kwaliteitsfilms, waar ze vorig jaar een grote slag hebben geslagen met titels als The Irishman (2019) and Marriage Story (2019), die samen 16 Oscarnominaties opleverden. Net als bij die films zal Netflix deze film over Bernstein voor een korte periode in de bioscoop laten draaien om ervoor te zorgen dat de films in aanmerking kunnen komen voor de Oscars.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Netflix
Tekst: Bron

Meer over:

Films Video on demand Netflix

Lees ook: Video-interview Belgische regisseurs 'Bad Boys for Life'

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten