Chinese regering vroeg Sony Pictures het Vrijheidsbeeld uit 'Spider-Man: No Way Home' te knippen

Chinese regering vroeg Sony Pictures het Vrijheidsbeeld uit 'Spider-Man: No Way Home' te knippen

Hoewel Spider-Man: No Way Home (2021) in het Westen het ene na het andere record verbrak, is de film niet uitgebracht in China. Het is geen geheim dat Hollywood-films vaak bewerkt worden voordat ze in China vertoond mogen worden. Veelal gaat het om momenten uit films waarmee de Chinese regering het niet eens is zoals kritiek op de censuurwetten of homofilie. Deze keer komen de Chinezen opnieuw met een opvallend verzoek: het Vrijheidsbeeld moet uit Spider-Man: No Way Home geknipt worden.

Het gaat niet zo zeer om het beeld zelf dan wel om de gedachte erachter. Het Amerikaanse symbool voor vrijheid staat lijnrecht tegenover het communistische regime in China. China is voor Sony Pictures een belangrijke markt en daarom hebben de filmmakers zich in het verleden inschikkelijk opgesteld, maar deze keer gingen zij niet in op het verzoek en mocht Spider-Man: No Way Home definitief niet vertoond worden in China.

Wie denkt dat Sony Pictures zich opeens principieel opstelt tegenover de Chinese censuurwetten, zou er nog wel eens naast kunnen zitten. Het Vrijheidsbeeld is vanaf de tweede helft van de film zo prominent in beeld dat het verwijderen haast onmogelijk lijkt. Het zou Sony miljoenen gekost hebben of de film had drastisch ingekort moeten worden. Daarnaast speelt het Vrijdheidsbeeld in meerdere Marvel-films een belangrijke rol en zou het probleem dus alleen maar verder vooruitgeschoven worden.

Spider-Man: No Way Home (2021)
8.3
Kijk op Pathé Thuis • Spider-Man is ontmaskerd en kan zijn normale leven niet langer gescheiden houden van zijn gevaarlijke leven als superheld.
Beeld: Still 'Spider-Man: No Way Home' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsSpider-Man: No Way Home (2021)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws