Dit is de nieuwe Marvel-held in de mid-creditsscène van 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'

Dit is de nieuwe Marvel-held in de mid-creditsscène van 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'

Heb jij Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) al gezien in de bioscoop en bleef je ook met enkele vragen achter? Zoals wie die nieuwe paarsgeklede superheld is in de eerste creditsscène? Je bent niet de enige. In dit artikel leggen we uit wie dit is en wat haar intrede betekent voor het MCU.

Let op: dit artikel bevat spoilers over Doctor Strange in the Multiverse of Madness!

Nadat Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) America Chavez heeft gered door Wanda te stoppen, zit hij nu met een nieuw probleem: een derde oog. Mogelijk doordat hij de Darkhold heeft moeten gebruiken om Wanda te verslaan, lijkt hij hetzelfde lot te betreden als de Andere Doctor Strange die hij tegenkwam. Toch kan de superheld zich nu neerleggen bij het feit dat hij niet helemaal gelukkig zal zijn in zijn eigen universum. Dan verschijnt een nieuwe held.

Charlize Theron is Clea

In de straten van New York opent een portaal waaruit een blonde vrouw stapt, gespeeld door niemand minder dan The Old Guard-ster Charlize Theron. Ze heeft Strange nodig om een incursie te voorkomen, een nieuw fenomeen waarbij realiteiten ineenstorten. Deze nieuwe held is Clea, een andere tovenares uit de Marvel-stripboeken.

Clea gebruikt magie en is enorm krachtig, misschien nog wel krachtiger dan Doctor Strange. In de stripboeken werd ze geboren uit duistere goden: Prins Orini, de vroegere heerser van de Dark Dimension, en Umar, zus van Dormammu, wat Clea het nichtje van Dormammu maakt, de 'schurk' uit Doctor Strange (2016).

Afbeelding via Marvel Comics
Afbeelding via Marvel Comics

Wat zijn de gevolgen voor het MCU?

Clea wordt in de comics uiteindelijk opgenomen als leerling van Strange; ze worden verliefd, trouwen en ze neemt zijn rol als Sorcerer Supreme na zijn dood. In hoeverre de films deze verhaallijnen zullen volgen, is altijd nog maar de vraag. Het feit dat Clea een portaal opent naar de Dark Dimension in de mid-creditsscène is een voorbode naar grootse gevolgen. De introductie van Clea betekent dat het mogelijk is dat het MCU een opvolger heeft klaarstaan, mocht Cumberbatch afscheid willen nemen van de rol van Doctor Strange.

Of Clea naast Benedict Cumberbatch schittert in Doctor Strange 3 of misschien in een Marvel-serie, zal moeten blijken. Vooralsnog is hier niets over bekend. Wellicht dat we nog antwoorden krijgen in de aankomende film Thor: Love and Thunder (2022), anders zullen we nog even moeten wachten tot officiële aankondigingen vanuit Marvel.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness draait nu in de bioscoop. Lees hier onze recensie van de nieuwe Marvel-film.

Beeld: Still 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness' via TMDb

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsDoctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws