Films op tv: alle filmtips voor komende week

Films op tv: alle filmtips voor komende week

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, dramatische thriller The Girl with the Dragon Tattoo (2011).

Uitgelichte films op tv week 19

Spike zendt vandaag misdaaddrama Gangs of New York (2002) uit. Wanneer zijn vader in New York City wordt vermoord, keert Amsterdam Vallon in 1863 terug om jacht te maken op de moordenaar, de meedogenloze Bill 'The Butcher' Cutting. Het is niet makkelijk voor Amsterdam, aangezien bendes rondzwerven in een corrupt New York City, waar Bill Cutting over iedereen heerst. De film werd maar liefst tien keer genomineerd voor een Oscar.

Dinsdag kijk je naar de Nederlandse oorlogsfilm Soldaat van Oranje (1977), over student Erik Lanshof (Rutger Hauer). Hij is in 1939 aanvankelijk onbezorgd over de toekomst, maar als op 10 mei 1940 in Nederland de oorlog uitbreekt, vlucht de avontuurlijke Erik naar Engeland, waar hij zich aansluit bij het verzet. Ver weg van de werkelijkheid in eigen land, dringt de ernst van de Duitse inderdrukking nauwelijks tot hen door. Voor Erik is dit de reden om over te gaan tot actie.

Bekijk hier de trailer van Soldaat van Oranje:

Woensdag kijk je naar thriller The Girl with the Dragon Tattoo (2011). Onderzoeksjournalist Mikael Blomkvist (Daniel Craig) verlaat na een aanklacht zijn tijdschrift Millenium. Hij accepteert een aanbod van Henrik Vanger (Christopher Plummer) om de familiegeschiedenis van Vanger te schrijven. Wat Henrik het liefst wil weten is wat er met zijn nichtje Harriet Vanger is gebeurd, die 40 jaar geleden spoorloos verdween. Blomkvist besluit een assistent, computerhacker Lisbeth Salander (Rooney Mara), aan te nemen om hem te helpen. Samen leren ze de diepe geheimen van de familie Vanger.

Veronica zendt donderdag superheldenfilm Batman Begins (2005) uit. De ouders van de rijke Bruce Wayne (Christian Bale) worden bruut voor de ogen van de jongen vermoord. Hij besluit te verhuizen naar Azië waar hij wordt opgevangen door ninja-leider Ra's Al-Ghul. Wanneer hij te horen krijgt dat zijn stad Gotham is overgenomen door bendeleiders en misdadigers, besluit hij terug te gaan en Batman te worden. De DC-film werd in 2006 genomineerd voor een Oscar voor de beste cinematografie.

Batman Begins (2005)
8.2
Kijk op HBO Max • De kleine jongen Bruce Wayne zag zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens.

Vrijdag kijk je naar de Duitse misdaadfilm Aus dem Nichts (2017). Na vier jaar in de gevangenis op beschuldiging van drugsgebruik, hebben de Turkse immigrant Nuri en zijn Duitse vrouw Katja eindelijk een gelukkig leven in Hamburg, met goede hoop voor hun zes-jarige zoon Rocco. Maar dan berooft een aanslag Katja van alles wat ze liefhad: Nuri en Rocco. Heeft het duistere verleden van Nuri de familie eindelijk ingehaald om hen voor altijd te achtervolgen? De film is nu ook te zien via Pathé Thuis.

Zaterdag wordt gevierd met Mulholland Dr. (2001) van David Lynch. Een jonge actrice reist naar Hollywood, om daar verstrikt te raken in een duister complot waarbij een vrouw betrokken is die bijna vermoord werd en nu geheugenverlies heeft door een auto-ongeluk. Uiteindelijk worden beide vrouwen meegetrokken in een psychotische illusie waarbij een gevaarlijke blauwe doos, een regisseur genaamd Adam Kesher, en de mysterieuze nachtclub Silencio betrokken zijn.

Bekijk hier de trailer van Mulholland Dr.:

Veronica sluit de week af met de zesvoudig Oscargenomineerde sciencefictionklassieker Star Wars (1977). Prinses Leia wordt gegijzeld door het Galactische Rijk in een poging om het heelal over te nemen. Luke Skywalker en kapitein Han Solo werken samen met robotduo R2-D2 en C-3PO om prinses Leia te redden en de gerechtigheid in het heelal te herstellen.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

Beeld: Still 'The Girl with the Dragon Tattoo' via TMDb

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Televisie

Meer televisie

Meer televisie

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws