Docu 'Navalny' over vergiftigde Russische oppositieleider Alexei Navalny vanavond op tv

Docu 'Navalny' over vergiftigde Russische oppositieleider Alexei Navalny vanavond op tv

Navalny (2022) draait pas sinds een week in de bioscoop, maar is vanavond ook al te zien op tv. De intrigerende documentaire vertelt het verhaal van de Russische oppositieleider Alexei Navalny, die in 2020 werd vergiftigd.

Tijdens een vlucht van Siberië naar Moskou werd Navalny plots doodziek en moest de piloot een noodlanding maken. Hij werd geëvacueerd naar een ziekenhuis in Berlijn, waar kon worden vastgesteld dat hij was vergiftifd met Novichok, een zenuwgas dat eerder is ingezet door de Russische regering. President Vladimir Poetin ontkent alle vormen van betrokkenheid.

Bekijk hier de trailer van Navalny:

Navalny overleeft de aanval en zet gelijk de tegenaanval in. Samen met een Bellingcat-onderzoeker en verschillende nieuwssites gaat Navalny op zoek naar belastend bewijs van de betrokkenheid van het Kremlin. Lukt het hem om iemand hiervoor terecht te stellen?

Navalny (2022)
7.3
In augustus 2020 maakte een vliegtuig dat van Siberië naar Moskou vloog een noodlanding. Eén van de passagiers, de Russische oppositieleider Alexei Navalny, was doodziek.

Navalny draait nu in een select aantal bioscopen door het land. Vanavond is de docu om 22:20 uur te zien op NPO 2. Heb je de film al gezien? Bekijk dan het overzicht van alle films op tv. Op deze pagina vind je alle tv-filmtips voor de komende week.

Afbeelding via Filmdepot
Afbeelding via Filmdepot
Afbeelding via Filmdepot
Afbeelding via Filmdepot
Beeld: Still 'Navalny' via Filmdepot

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Televisie FilmsNavalny (2022)

Meer televisie

Meer televisie

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws